‘Ik draag een extra trui, want de verwarming gaat pas einde dag aan’

03.01.2023 12:28
Jannine Berkelaar Beeld: Nine IJff

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (10) en zoon Mats (7).

Toen het nieuwe termijnbedrag door onze energieleverancier werd vastgesteld op meer dan 900 euro per maand, was het tijd voor actie. Op een thuiswerkdag trek ik een extra trui aan en nestel ik me naast mijn infraroodpaneel. De verwarming gaat pas einde dag aan en alleen beneden. Bij de douche staat een timer en op de bank zitten we standaard onder een dekentje. De app met de variabele gas- en elektraprijzen van onze nieuwe energieleverancier staat in onze favorieten.

Lees ook – Geld besparen tijdens het koken? Zo verbruik je minder energie >

Energieprijzen

Als tweeverdieners schieten wij niet onmiddellijk in de paniekstand van deze en andere prijsstijgingen, maar zorgwekkend is het zeker. Helemaal nu er bij steeds meer gezinnen armoede op de loer ligt. Dat is heftig. Uit de reacties op onze Grote Geld Enquête blijkt dat onze lezeressen heel goed weten wat er in- en uitgaat. Ik was blij te zien dat meer dan de helft van de moeders aangaf financieel onafhankelijk te zijn, maar schrok er ook van dat 35% zich regelmatig zorgen maakt of ze wel rond kan komen die maand. Je leest alle uitslagen hier.

30 dagen challenge

Wat we bij Kek Mama deze maand en ook de rest van het jaar helemaal gratis aanbieden is de 30 dagen challenge, waarmee je een gezonde routine opbouwt. Een uitdaging die ik met beide handen aangrijp. Want juist in de donkere en koude januarimaand is het belangrijk om gezond te eten en in beweging te blijven. Doe je mee? Laat het via social media zien met #kekinbalance.

Happy healthy new year!

PS De challenge maakten we samen met Mom in Balance en vind je via KekMama.nl/mominbalance

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2023, verkrijgbaar in de winkel vanaf 3 januari.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.