Kirsten: ‘Jackie heeft er zo’n moeite mee dat Nick en ik allebei weg zijn, dat ze er buikpijn van krijgt’

24.04.2023 19:00
Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (39) is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (10) en Jackie (6).

Ken je dat? Dat je je verheugt op een date night met je man? En dat je je kinderen die dag extra veel aandacht geeft, maar ze het toch helemaal niet leuk vinden dat je een paar uurtjes weggaat? Jackie heeft er zo’n moeite mee dat Nick en ik allebei weg zijn, dat ze er buikpijn van krijgt. 

Gezellig etentje

Met dank aan de lieve opa en oma hebben Nick en ik vervolgens altijd wel een gezellig etentje. En hoe leuk is het dan om later op de avond thuis te komen en even naar de drie slapende kinderen te kijken. Stilletjes lossen we de oppas af, kruipen onder de dekens en verdwijnen in dromenland.

Spanning

Totdat Jackie ineens naast ons bed staat! Ze is wakker geworden en wil zeker weten dat we er weer zijn. De opluchting straalt van haar gezicht, alle spanning is verdwenen. Toch wel sneu, dat ze zich zo’n zorgen heeft gemaakt dat ze zelfs uit bed gekomen is om naar ons toe te komen. Ze is zes, ze zou juist zo lekker door kunnen slapen…

“We kruipen onder de dekens en verdwijnen in dromenland. Totdat Jackie ineens naast ons bed staat!”

Oplossing

Afgelopen woensdag, toen ik met Jackie een speelgoedwinkel in liep, stond de oplossing in drievoud voor mijn neus: drie feetjes van pluche, voor geluk, hoop en liefde. Jackie koos het feetje van hoop, ik vermoed omdat ze net zo’n prachtige haarkleur heeft als zijzelf. 

Elke avond valt ze mét haar knuffel in slaap. En we hebben afgesproken: zijn papa en mama een avondje uit, dan zetten we bij thuiskomst de fee op haar nachtkastje. Zo weet Jackie als ze wakker wordt dat we er weer zijn. En kunnen we allemaal lekker doorslapen.