In samenwerking met Kek Mama

Met deze tip wordt Marie Kondo jaloers op jouw keuken(voorraad)

15.04.2024 09:05

Als moeder zijnde is het streven naar een opgeruimd huis een dagelijkse uitdaging. Helaas blijft de realiteit vaak achter en kan het soms lijken alsof chaos de overhand neemt, vooral in de speelhoek, het washok en de kinderslaapkamer(s).

Als er één plek is waar je wel controle over wil hebben, is het wel de keuken. Gelukkig is daar een hele makkelijke oplossing voor: vershoudbakjes!

Organised staat netjes

Met deze veelzijdige bakjes kun je tal van dingen doen. Voedsel bewaren is een eitje: van restjes soep tot salades, pasta en groenten, alles blijft heerlijk vers in deze handige bakjes. Bovendien zijn ze perfect voor het vooruit plannen van maaltijden, waardoor je tijd en moeite bespaart tijdens drukke dagen. Gebruik kleinere vershoudbakjes als lunchboxen voor onderweg naar werk of school.

Maar de mogelijkheden stoppen niet bij voedselbewaring. Gebruik ze ook om je keukenkasten, koelkasten of voorraadkasten georganiseerd te houden. Sorteer ingrediënten, snacks, kruiden en meer. Sommige vershoudbakjes zijn zelfs geschikt om voedsel in te vriezen, wat ideaal is voor het bewaren van grote porties die je later wil gebruiken.

Lees ook – Dit trucje verandert schoonmaken in huis in een spannend avontuur

Superbakjes

Goed nieuws, want je kunt nu sparen voor de superbakjes van Albert Heijn. Nee, ze worden geen ‘super’bakjes genoemd, omdat je ze bij de supermarkt scoort. De vershoudbakjes van de Ap zijn écht briljant.

Met de handige datumaanduiding op de bakjes vergeet je nooit meer wanneer je iets hebt bewaard. Bovendien hebben ze een handige vacuumfunctie waardoor je eten nog langer vers blijft. Ze zijn lekdicht, luchtvrij én geschikt voor magnetron, vriezer én afwasmachine. En als kers op de taart zijn er extra accessoires beschikbaar, zoals draaiplateaus voor in de koelkast, verlengstukken voor je voorraadbussen en 3-in-1-verdelers die je helpen met sprenkelen, gieten en spaghetti afmeten.

Mama Kondo

Kortom, of je nu een bewaarder, bespaarder, opwarmer of organizer bent, met Albert Heijn’s superbakjes doop je jezelf om tot ‘Mama Kondo’. Organiseren én minder verspillen was nog nooit zo makkelijk. Hoe het werkt? Bij elke 10 euro ontvang je een digitale zegel waarmee je bij 10 zegels al een volle spaarkaart hebt. Sparen kan tot en met zondag 12 mei.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Albert Heijn.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.