Promotie
Beeld: iStock
Beeld: iStock

Kek Mama i.s.m. Vichy

Een plens water in je gezicht werkt verfrissend, maar er is meer nodig om je huid goed te verzorgen. Margriet van der Klugt is huid- en haarexpert  bij Vichy en beantwoordt  vragen over huidverzorging.

1. Huidtypes

Janneke: Er liggen soms wel tien soorten crèmes in het schap van de drogist. Hoeveel huidtypes zijn er?
Margriet: “We gaan uit van drie huidtypes. De gecombineerde huid kenmerkt zich door een vette T-zone, verwijde poriën en een droge hals en wangen. Mensen met dit huidtype hebben soms last van puistjes. Dan is er nog de droge huid, die minder talg aanmaakt en waarbij de poriën  bijna niet zichtbaar zijn, waardoor de huid trekkerig kan aanvoelen. Tot slot is er de vette huid: een glanzend gezicht met veel onzuiverheden en verwijde poriën op de wangen, neus en kin. Dit huidtype is vaak onrustig en gevoelig voor ontstekingen.”

2. Gecombineerde huid

Sophie: Aan het einde van de dag heb ik steevast een glimmende neus, kin en voorhoofd en moet ik mijn gezicht deppen met een tissue. Mijn wangen zijn daarentegen gortdroog.
Margriet: “Veel vrouwen hebben zo’n gemengd huidtype. Een verzorgingsproduct voor de gecombineerde huid is de oplossing. Het droge deel van je gezicht krijgt voldoende vocht, terwijl de talgproductie van het vette gedeelte wordt verminderd. Zorg er trouwens wel voor dat je zowel een reinigingsproduct als een verzorgingsproduct voor de gecombineerde huid gebruikt. Daarmee bereik je het beste resultaat.”

3. Lekker scrubben

Faye: Ik snak naar een perzikzachte huid. Hoe kom ik daaraan?
Margriet:
“Een wekelijkse scrubbeurt doet wonderen, want je verwijdert alle dode huidcellen en je huid wordt lekker soepel. Gebruik voor je lijf een scrubspons en voor je gezicht een scrubgel met een grove  korrel. Kies voor een fijnere korrel als je een droge of gecombineerde huid hebt. Even inmasseren, afspoelen en klaar ben je. Ook zalig: een masker. Wordt je gezicht lekker zacht van.”

Fijne tips

Roos: “Doordeweeks heb ik geen tijd , maar op zaterdagochtend – als de kinderen naar voetbal zijn – ga ik even liggen met twee komkommerschijfjes op mijn ogen. Verfrissend en dé oplossing als  je last hebt van opgezwollen ogen  na een korte nacht.”

Noa: “Plens water in mijn gezicht, frisse tonic en ik kan er weer tegenaan.”

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >