Ben jij zwanger? Met jouw plas (ja, echt) kun je de wens van een ander laten uitkomen: het worden van mama, net zoals jij. Hoe dan? Door jouw urine op te vangen en te doneren aan Moeders voor Moeders. Deze simpele daad kan een enorm verschil maken voor vrouwen die vruchtbaarheidsproblemen hebben en heel graag moeder willen worden. Hoe mooi is dat?
Lees verder onder de advertentie
Wist je dat 1 op de 6 stellen moeite heeft met zwanger worden? Wij als mama-blog begrijpen als geen ander hoe emotioneel en uitdagend dit kan zijn voor vrouwen in deze situatie. Misschien ken jij dat gevoel zelf ook wel of heb je het van dichtbij meegemaakt. Als moeder weet je hoe waardevol een zwangerschap is. Dus hoe mooi zou het zijn als jouw kleine bijdrage via Moeders voor Moeders andere mama’s to be kan helpen hun grootste wens te vervullen?
Hoe werkt het?
Heel simpel! Je vangt je urine op in een speciale kan en giet het in de flessen die je van Moeders voor Moeders krijgt. Elke week worden de volle flessen omgewisseld voor lege. De chauffeurs van Moeders voor Moeders rijden in anonieme busjes en werken discreet. Zo kun je je zwangerschap nog even voor jezelf houden. Je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Je spreekt met de informatrice van Moeders voor Moeders af waar je de kratjes met flessen klaar zet en zij geeft dit door aan de chauffeur.
Lees verder onder de advertentie
Ben jij zwanger? Doneer ook!
Moeders voor Moeders is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen API. Uit de urine van zwangere vrouwen wordt het hCG-hormoon gewonnen, een waardevolle grondstof voor het maken van vruchtbaarheidsmedicijnen. Met jouw plas kun je dus een groot verschil maken, waar heel veel wensmama’s jou enorm dankbaar voor zijn! Meedoen met Moeders voor Moeders kan van de 6e tot en met de 16e week van je zwangerschap. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon. Aanmelden is mogelijk tot en met de 11e week.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.