Ben jij tijdens je kraambezoek ook te lang blijven hangen, heb je geen hulp aangeboden aan de kraamvrouw en alleen beschuit met muisjes gegeten? Pas als je zelf net moeder bent geworden begrijp je wat ‘fijn kraambezoek’ echt betekent. Hoe kunnen we dit beter aanpakken? TikTok helpt ons een handje met een viral video met een kant-en-klaar WhatsAppje dat je naar nieuwe moeders kunt sturen tijdens de kraamtijd.
Lees verder onder de advertentie
We kunnen het elkaar niet kwalijk nemen, maar eerlijk is eerlijk, voordat je zelf moeder bent geworden heb je geen idee hoe hectisch, chaotisch, emotioneel en een rollercoaster de kraamperiode is. Je naaste familie en vrienden willen graag je baby zien, maar hoe kunnen ze naast de baby bewonderen ook de moeder en vader een handje helpen?
Lees verder onder de advertentie
Gezellig op kraambezoek
In een TikTok video die viral gaat deelt @cameronoaksrogers een superlief, bedachtzaam appje wat je naar nieuwe moeders kan sturen in hun kraamtijd. Cameron legt uit: “Nadat je je eerste baby hebt gehad, ga je op een verontschuldigingstour langs alle vrienden die vóór ons kinderen hadden. Zo van, oeps, ik wist niet hoe ik voor je moest verschijnen, omdat ik me nooit had kunnen voorstellen wat je doormaakte.” Cameron (zelf moeder van twee zoontjes) bedacht een alternatief hoe we dit anders én beter kunnen aanpakken.
Lees verder onder de advertentie
Dit is het appje dat elke moeder verdient
Je hebt misschien vast wel eens aangeboden ‘kan ik ergens mee helpen?’ aan een pasbevallen vriendin. Maar in de rollercoaster van de kraamtijd weet je als jonge moeder vaak niet waar te beginnen. Zit er nog natte was in de wasmachine? Is dat pakketje al teruggestuurd? En zijn er boodschappen in huis voor vanavond en morgen?
Lees verder onder de advertentie
Door vermoeidheid komt je kritische innerlijke stem ook sneller om de hoek kijken: kan ik dit wel vragen? Ze komt toch op bezoek? En dus besluit je als kraamvrouw maar niks te zeggen en te antwoorden: “Nee hoor, ik vind al gezellig dat je er bent.” Zonde, en een gemiste kans voor jullie allebei.
Concreet en praktische hulp
Wat vaak wordt vergeten: met hulp vragen en hulp aanbieden maak je vaak twee mensen blij. De kraamvrouw die hulp ontvangt is superblij en dankbaar met wat je voor ze hebt gedaan. En de vriendin die hulp geeft, is blij dat ze iets voor haar vriendin, de kraamvrouw, kan betekenen.
Lees verder onder de advertentie
Dus, hoe pak je dat aan? Cameron deelt in haar video een voorbeeldtekst van wat je kunt sturen naar je vriendin die net voor het eerst moeder is geworden:
‘Morning! Ik ben morgen 12 tot 15 uur beschikbaar voor jou, dus laat me weten hoe je mij het beste kunt gebruiken. Hierbij stuur ik je enkele opties:
1. Ik kom terwijl jij met de baby rondhangt en ik doe de was, kook babyflessen uit, kook eten voor jou, koop boodschappen en ruim ze op. 2. Ik kom voor de baby zorgen terwijl jij alleen op je kamer slaapt, een douche neemt of iets voor jezelf gaat doen. 3. Ik neem je mee uit lunchen, wij tweeën, zonder de baby. 4. Ik kom en neem je mee uit lunchen, terwijl ik tijdens de lunch op de baby let. 5. Ik kom en ga op de bank zitten en kijk samen met jou en de baby een film naar jouw keuze. Samen even chillen.
Of… iets anders, waar jij maar mee geholpen voelt!
In plaats van de nieuwe moeder vragen wat ze nodig heeft, zorgt dit appje ervoor dat het makkelijker voelt om hulp te accepteren zonder zich een last of bezwaard te voelen.
Dus naar wie ga jij dit magische WhatsAppje als eerste sturen?
Benieuwd naar de TikTok? Je bekijkt de video hieronder.
De kraamtijd is een bijzondere tijd, maar niet iedereen beleeft dit hetzelfde. Megan beseft achteraf dat ze een heel belangrijk persoon in haar kraamtijd is vergeten te verzorgen… namelijk zichzelf.
Lees verder onder de advertentie
Schrijf je in voor de Kek nieuwsbrief
Meer Kek Mama in je inbox, speciale (win)acties, kortingen en exclusieve interviews. Die wil je niet missen!
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.
Een hysterische baby? Stress? Geen paniek, pak je innerlijke yogi erbij! Een video van een vader die zijn kleintje weet te kalmeren met het OM-geluid gaat viral en heeft inmiddels al miljoenen views verzameld.
Heeft een groot leeftijdsverschil invloed op je relatie? Leeftijd is maar een getal, zeggen ze. Maar als je moeder je aankeek alsof je gek was toen je een oudere date meenam naar het kerstdiner, dan weet je: het speelt tóch een rol. En niet alleen in de ogen van de buitenwereld, maar soms ook als […]
Liselot en haar gezin waren net verhuisd en wilden een goede beurt maken bij de nieuwe buren. Ze vroegen hen te komen barbecueën. Dat pakte alleen niet uit zoals gehoopt.