Zo vind je de goedkoopste last minute-vluchten

23.10.2018 20:38
tips_voor_goedkope_last_minute-vluchten

De beste manier om je winterdip te tackelen, is de zon opzoeken. Stiekem weten we dat allemaal, ware het niet dat de herfstvakantie alweer tegen z’n einde loopt. Daarom een paar slimme tips om snel (én betaalbaar) een last minute-vlucht te boeken.

Worden partner en kind vast ook blij van.

 

Kies de beste tijd uit om te boeken

Goed om te weten: de beste last minute-vluchten worden over het algemeen aangeboden in het laagseizoen. Tussen oktober en mei wordt er minder gereisd en zijn er dus meer scherpe aanbiedingen. Komt dat effe goed uit.

 

Kies een andere vertrekluchthaven: Düsseldorf of Brussel

Vliegen vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven zit er natuurlijk ingebakken, maar probeer ook eens verder te kijken dan Nederland. Zo zijn vliegtickets vanaf Düsseldorf of Brussel vaak veel voordeliger.

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Let op bagageregels en -toeslagen

Als je de kans hebt om een heel goedkoop last minute-ticket te boeken, check dan altijd goed de voorwaarden en kijk uit met bagage fees: bij veel vliegmaatschappijen, dat geldt meestal voor low cost airlines, berekenen ze toeslagen en fees voor alles én voor alle wijzigingen – dan kan een ticket alsnog duur uitvallen.

 

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Last minute-deals zijn misschien moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel degelijk. Kijk eens op de website van een aantal (budget)-luchtvaartmaatschappijen en schrijf je in voor hun nieuwsbrief. Binnen mum van tijd krijg je mailtjes met vliegticketsales, nieuwe routes met speciale introductieprijzen en het belangrijkste: lage tarieven voor last-minute vluchten.

 

Stel een Prijsalarm in

Ook een goeie: stel het Skyscanners Prijsalarm in, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de meest actuele aanbiedingen. Het vinden van een goedkoop vliegticket wordt zo wel heel erg eenvoudig en op die manier kun je echt de krenten uit de pap halen. Het Prijsalarm is afgestemd op jouw reiswensen en je ontvangt nooit meer dan één e-mail per dag. Hoe het Prijsalarm werkt, lees je hier.

 

Bron: Skyscanner

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >