wijzigen-van-vliegtickets

Het hoeft geen ramp te zijn om je vliegtickets (door onvoorziene omstandigheden) te wijzigen, maar er zijn vaak wel kosten aan verbonden. En soms is het zelfs goedkoper om een nieuw ticket aan te schaffen. Alles over het wijzigen van je vliegticket.

Reiszoekmachine Skyscanner helpt misverstanden de wereld uit én zet de actuele wijzigingstarieven van een aantal bekende maatschappijen op een rij - weet je meteen waar je aan toe bent.

 

Naam wijzigen op je ticket

Vlieg je met een budgetmaatschappij en wil je achteraf de namen op het ticket wijzigen vanwege een spelfout? Dan ben je in veel gevallen vaak goedkoper uit als je een nieuw ticket koopt. Voorbeeld: bij Ryanair betaal je  € 115 - € 160* voor het wijzigen van een enkele reis als je er pas na 24 uur achterkomt, terwijl je vaak maar een paar tientjes hebt betaald voor het oorspronkelijke ticket. Ook bij ticketsites valt zo'n aanpassing vaak duur uit, omdat er administratiekosten van de vliegtuigmaatschappij bijkomen. Daarentegen is een naamswijziging bij KLM, Corendon of Wizz Air weer helemaal gratis.

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Ticket overdragen naar een ander

Als je kind te ziek is om te vliegen of jullie door een andere (onverwachte) omstandigheid niet meer op vakantie kunnen, is het mogelijk om het ticket over te dragen aan een ander persoon. Vaak moeten er dan wel administratiekosten betaald worden. De kosten en wijzigingsmogelijkheden van de meest gebruikte luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites staan hieronder: 

Corendon
Kosten naamswijziging: gratis
Kosten overdracht ticket: niet mogelijk

easyJet
Kosten naamswijziging: gratis
Kosten overdracht ticket: € 25 - € 70*

KLM
Kosten naamswijziging: gratis
Kosten overdracht ticket: niet mogelijk

Ryanair
Kosten naamswijziging: gratis binnen 24 uur, anders € 115 - € 160*
Kosten overdracht ticket: € 115 - € 160*

Transavia
Kosten naamswijziging: € 50
Kosten overdracht ticket: € 50 + tariefverschil

TUIfly
Kosten naamswijziging:  € 27*
Kosten overdracht ticket: niet mogelijk

Vueling
Kosten naamswijziging: € 50 + tariefverschil*
Kosten overdracht ticket: € 50 + tariefverschil*

Wizz Air
Kosten naamswijziging: gratis online, anders €45*
Kosten overdracht ticket: € 45*

* De kosten voor een naamswijziging gelden alleen bij een foute spelling van de naam, en zijn gebaseerd op de basistarieven van de vliegtuigmaatschappijen en ticketsites voor een enkele reis.

 

Vertrekdatum wijzigen

En wat als je je vertrekdatum wilt wijzigen? Ook daar betaal je voor. Hoeveel is afhankelijk van het soort ticket dat je hebt gekocht: hoe goedkoper je ticket, des te hoger de wijzigingskosten. Als de prijs van het nieuwe vliegticket (met de nieuwe datum) hoger uitvalt dan je oorspronkelijke ticket, dan moet je het verschil bijbetalen, plus de wijzigingskosten. Is je nieuwe ticket goedkoper, dan krijg je alleen in sommige gevallen het verschil terug.

Verder is het slim vóór het wijzigen van de datum op een ticket altijd eerst de wijzigingskosten en eventuele extra creditcardkosten bij elkaar op te tellen. Vergelijk deze vervolgens met de kosten van een nieuw vliegticket. Het aanschaffen van een nieuw ticket kan goedkoper zijn.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >