Zeilen met kinderen langs de Waddenkust: dit moet je zien

02.03.2021 10:23
zeilen Nederland Waddenkust kinderen vakantie

Gerlinde van der Struijk (37) en Michiel (47) huren elk jaar een zeilboot, schepen dochter Valerie (6) en zoon Hidde (3) in, en zien wel waar de wind hen brengt.

Slapen

In de kajuit

Wij slapen altijd op de boot, maar we hebben één keer zonder kinderen overnacht in de haven van Harlingen. Daar vind je een reddingsboot die is omgebouwd tot hotelkamer. Heel bijzonder.

reddingsboot.nl

 

Doen

Zeehondjes kijken

Vanuit de Jachthaven van Vlieland kun je zeehondentochten boeken. Je vaart dan met bootjes richting de zandbanken waar de zeehondjes liggen te zonnen of langs de boot zwemmen.

zeehondentochtenvlieland.nl

Visjes vangen

Neem een schepnetje mee, of koop er onderweg eentje. In elke haven zijn kinderen namelijk visjes aan het vangen. Altijd een groot avontuur.

 

Naar het strand

Met mooi weer zoeken we het strand op. Fijne speelstrandjes vind je bij De Kuilart in Koudum, bij Makkum en in Langweer. Op Vlieland heb je een prachtig breed strand aan de oostzijde, op loopafstand van de haven.

Piraatje spelen

In Oudeschild op Texel ligt het Speelwrak, een mooie oude speeltuin. Je vindt er een groot piratenschip als klimtoestel en er is een waterspeeltuin met graafmachines, waterpompen, een waterrad en waterdammetjes.

 

Eten

Op het strand

In De Cocksdorp kun je relaxed samen eten bij strandpaviljoen Kaap Noord. De menu’s zijn heerlijk en kinderen kunnen ook direct weer het strand op als ze klaar zijn.

strandpaviljoenkaapnoord.nl

 

Broodje Schurk

In ’s Lands Welvaeren in het Friese Heeg is de ‘Al Capone’ (broodje hamburger) als lunch een echte aanrader. Er is ook een mooie speelhoek.

facebook.com/welvaeren/

 

Kinderen welkom

Eetcafé Nooitgedagt vind je in het centrum van Harlingen. Fijn: ze hebben er een goede kinderhoek.

eetcafenooitgedagt.nl

 

Delicatesse

Heerlijke Friese paling eet je bij De Oude Vishal, in Heeg

facebook.com/deoudevishal/

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer reisverslagen? Volg ons op Facebook.