Sfeervol en leerzaam: de leukste winterse musea

14.12.2022 13:21
Winterse musea Beeld: Getty Images

Een leuk én leerzaam dagje uit is gegarandeerd met een bezoek aan een van deze musea.

In de schoolvakanties bieden veel musea extra kinderactiviteiten aan. Je vindt ze allemaal in de uitagenda van kidsproof.nl

Lekker speels

Speelgoed alleen voor kinderen? Daar kom je snel van terug tijdens een bezoek aan het Speelgoedmuseum Deventer. Door hun collectie historisch speelgoed bevind je je zó weer in je eigen kindertijd. Een speelplaats waar de kinderen én jijzelf met (bijna) alles kunnen spelen.

hetspeelgoedmuseum.nl

Zuiderzeelicht ♥

Wandel door sfeervolle, donkere straatjes in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met licht, beeld en geluid komt de eeuwenoude Zuiderzeelegende hier tot leven. Het Zuiderzeelicht in de kerstvakantie is echt heel gaaf.

zuiderzeemuseum.nl

Lees ook – 16x populaire musea in Nederland voor kinderen >

Het lekkerste museum

De speculaasgeur sleurt je naar binnen bij het lekkerste museum van Nederland. In Bakkerijmuseum Medemblik ruiken, horen, zien, voelen en proeven kinderen van het bakkersleven. Natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het versieren van kerstkoeken.

deoudebakkerij.nl

Winter station

Schaatsen tussen de treinen? Een stop maken op het Winter Station is geen straf. Er hangt namelijk een romantische wintersfeer in het Spoorwegmuseum in Utrecht. In de kerstvakantie is hier een programma vol winterse kinderactiviteiten. Geniet van hapjes en drankjes bij de koek & zopie-kraampjes en neem gerust een treintje later naar huis.

spoorwegmuseum.nl

Wist je dat je op kidsproofplus.nl alle leuke uitjes vindt die geschikt zijn voor kinderen met een beperking? We hebben een hartje (♥) gezet bij de uitjes die extra toegankelijk zijn.

 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.