In samenwerking met Kek Mama

Waarom Winterpaleis Het Loo het leukste december-uitje is

02.12.2019 14:53
Winterpaleis Het Loo Foto: Paleis Het Loo/ Studio La Meul

Ontdek feestelijk gedekte tafels, doe inspiratie op voor je kerstdiner, kies workshops of schaats een rondje op de ijsbaan, mét een warme choco. Winterpaleis Het Loo is een cultureel, culinair én verrassend winteruitje voor het hele gezin.

Neem een kijkje achter de schermen

In het Winterpaleis bekijk je dinertafels vol torenhoge taarten en pasteien, gevouwen servetten en kostbaar servies. In de keuken, banketbakkerij en bloemenkamer zie je hoe het vakkundige paleispersoneel keihard werkte om elk diner tot een succes te maken. En dat in een tijd zonder mixers, vriezers en elektrische ovens. Om echt een beeld te krijgen hoe het vroeger in het paleis er aan toe ging, neemt een heuse theatertour (dagelijks om 11.00, 13.00 en 15.00 uur) je mee naar de keuken en de linnenkamer voor bijzondere verhalen van het personeel (niet tijdens 1e & 2e Kerstdag).

Doe inspiratie op voor je kersttafel

Ruik welke kruiden in de pasteien werden gebruikt of beleef je hoe het tafellinnen werd gestreken. Alles bewonderd? Tijd om zelf aan de slag te gaan bij diverse workshops (van te voren even aanmelden via de ticketshop). In workshop ‘kerstdecoraties maken’ maak je een eigen pronkstuk voor op jouw kersttafel. De textielrestaurator leert je hoe jouw servetten kunstwerkjes worden. Kinderen knutselen in het kinderatelier.

Geniet van huisgemaakte soep (of sta zelf achter de pannen)

Warm op met een kop chocolademelk of huisgemaakte soep: Grand Café Prins Hendrik Garage is geopend tijdens Winterpaleis Het Loo. Zelf aan de slag met de pannen kan ook. Tijdens de workshop ‘Historisch Koken’ bereid je vier 17e-eeuwse hapjes die samen een mooi beeld van de adellijke, biologische keuken geven. Na afloop is er een proeverij van de gemaakte hapjes met een historisch drankje.
 

Schaatsen op écht ijs

Lekker het ijs op met de hele familie? De een zwiert de hele ijsbaan over, de ander leert het met behulp van een pinguïn. Je kan ter plekke schaatsen lenen, gratis.

Foto: Paleis het Loo

Maak er een voordelig kerstuitje van

Helemaal leuk om samen tijdens de vakantie van deze echte kerstsfeer te proeven. Voor 30 euro ben je met het hele gezin (2 volwassenen, 4 kinderen) een dagje uit. Maar je kunt natuurlijk ook met vier vriendinnen buiten de vakantie om een kijkje nemen. Of kom gezellig tijdens de kerstdagen:  Winterpaleis Het Loo is tijdens 1e en 2e Kerstdag gewoon geopend!

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >