Waarom een wintervakantie naar Zweden en Noorwegen met kinderen een geweldig idee is

22.08.2019 07:29
wintervakantie Zweden Noorwegen geweldig

Knuffelen met husky’s en een ontmoeting met de Kerstman: een wintervakantie in Scandinavië is een regelrecht sprookje. Of ga sneeuwraften en fatbiken, natuurlijk afgewisseld met de mooiste skipistes. We zetten de leukste tips op een rij.

Op naar Zweden

Zweden verandert in de winter in een prachtig landschap van besneeuwde heuvels, uitgestrekte bossen en bevroren meren. Kortom: veel sneeuw- en ijspret voor het hele gezin. Skiën en snowboarden kan hier op de nog rustige pistes, schaatsen op spiegelgladde meren en langlaufen door de heuvels.
 

Knuffelen met huskyhonden

Wissel een dagje skiën af met een tocht met de huskyhonden. Met grotere kinderen is een sneeuwscootersafari over bevroren meren en door een heuvelachtig landschap helemaal te gek. Wie weet spot je nog een eland.
 

Naar de Kerstman

In de kerstvakantie kan je een bezoek brengen aan de Kerstman in Tomteland. Kom je direct in de kerststemming. Of leer alles over ijsberen, tijgers en lynxen in het Orsa Roofdierenpark. En dan lekker bijkomen en logeren in een prachtig familiepark met echte Zweedse stuga’s (huisjes).
 

 

Avontuur in Noorwegen

Noorwegen is in de winter een waar wintersportparadijs met de beste sneeuwcondities. En dus: méters sneeuw. Met je gezin geniet je hier volop: de pistes zijn namelijk overzichtelijk en dus ideaal voor jonge beginnende wintersporters om een afdaling te maken.
 

IJsvissen, skiën en sneeuwraften

De wintersportplaats Beitostølen is leuk als je zin hebt in wat actie, want hier kun je de hele week deelnemen aan activiteiten voor jong en oud. Tip: oudere kinderen kunnen naast skiën ook ijsvissen of sneeuwraften.
 

Sneeuwschoenwandelen in Geilo

Ook fijn: een winteravontuur waar de allerleukste excursies al zijn bij inbegrepen. In Geilo combineer je het skiën met fatbiken (zo’n fiets met mega dikke banden), een huskysafari en ga je sneeuwschoenwandelen tussen het skiën door. Sneeuwschoenwandelen is een echte Noorse familietraditie, want elk weekend trekken gezinnen erop uit om met de hele familie frisse wandelingen te maken in de sneeuw.
 

Of gewoon chillen

De vakantiewoningen of hotels hebben allerlei voorzieningen waardoor kinderen zich er helemaal thuis voelen: voor jou dus ook echt vakantie. Bij de wintervakanties naar Noorwegen en Zweden met het gezin is er ook rekening gehouden met de reisafstanden: die zijn niet te ver. Zo komt het hele gezin komt uitgerust aan. En na alle drukte overdag ’s avonds fijn met zijn allen warme chocolademelk drinken terwijl je rond een vuurtje zit.

Lekker duurzaam

Prachtige natuur moet natuurlijk ook mooi blíjven. Fijn idee: met Buro Scanbrit reis je CO2 neutraal. Dat wil zeggen dat de CO2 uitstoot van het vervoer, verblijf en excursies van de reis gecompenseerd wordt. Dit doen ze door te investeren in drie verschillende duurzame energieprojecten, zoals bijvoorbeeld meer zonne-energie in Thailand. De kosten van deze CO2-compensatie vind je niet terug in de prijs. Lees hier alles over de duurzame projecten.

Meer weten?

Een wintervakantie naar Zweden of Noorwegen voor het hele gezin boek je bij Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa. Bekijk alle wintervakanties op:
buroscanbrit.nl/skien-noorwegen
buroscanbrit.nl/familievakanties-zweden-winter