Voor lekkerbekken: 5x lunchen met kinderen in Leiden

17.10.2019 09:02
lunchen kinderen Leiden Beeld: Shutterstock

Natuurlijk, je kunt gewoon even op en neer naar museum Corpus of het pas vernieuwde Naturalis in Leiden. Maar de echte lekkerbek met kinderen, combineert een bezoek aan de lakenstad met lunch. Hier, bijvoorbeeld.

1. Familiecafé Kleine Planeet

Een café en kinderwinkel in één: bij de Kleine Planeet kun je eten, spelen én winkelen. Op de kaart staan gluten-, lactose- én pindavrije gerechten. Als je nu niet kunt ontspannen, weten wij het ook niet meer. Bestel een taartje of lunchgerecht, en terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek, kun jij op je gemakje shoppen. Voor de kinderen, dat dan weer wel.

 

2. Happy Tosti

Zeg tosti, en de kinderen rennen. Maar zeg lunchen in een schommel met zelfgemaakt limonade, en ze willen nooit meer ergens anders naartoe. Zelf niet zo’n fan van tosti’s? Ze hebben ook soepen, yoghurt en salades. To go, zelfs – mocht je met een treuzelaar aan tafel na een uur toch echt weer verder willen winkelen.

 

3. Italian bar-bistro City Hall

Bij Italian bar-bistro City Hall hebben ze een wel heel fijn concept bedacht voor de zondagmiddag: onder de titel ‘La Famiglia’ sluit je er tussen drie en zes uur je weekend af met een glas wijn en een hapje, terwijl je kinderen worden vermaakt met knutselen. Die hoeven trouwens geen honger te lijden: zij mogen iets kiezen van het bambinimenu.

 

4. Lot en de Walvis

Dít is gezellig! Lot heeft nogal wat rondgereisd met haar busje De Walvis, en dat zie je terug op de menukaart. Die is ook geschikt voor de middag: de kinderen kunnen kiezen uit een stapel Americain pancakes of een hamburgertje, jij uit zo ongeveer alles.

 

5. Grand Café Pakhuis

Grand Café Pakhuis houdt elke laatste zondag van de maand een familiebrunch. Die kun je combineren met een boottochtje, gezellig opeten in de verwarmde binnentuin, óf gewoon in het restaurant, terwijl de kinderen spelen in de kidsclub. Dat noemen wij nog eens een goed concept.

 

Meer uitjes met kinderen? Volg ons op Facebook en Instagram.