Vliegvertraging? Dan kun je geld terugkrijgen

30.07.2016 09:05
vliegvertraging geld terug

Sta je helemaal gezakt en bepakt compleet met kinderen op het vliegveld, blijkt je vlucht vertraagd of zelfs vervallen. Dat is balen! Maar er is ook goed nieuws. In veel gevallen kun je een schadevergoeding krijgen die kan oplopen tot wel €600,- per persoon. Dat is al bijna een nieuwe vakantie!

Je hebt recht op een compensatie bij luchtvaartmaatschappijen als je minimaal drie uur te laat aankomt op je eindbestemming, tenzij dit komt door overmacht en de vervoerder er dus niets aan kan doen.

Het afgelopen jaar hebben steeds meer mensen gebruik gemaakt van de schadevergoeding, zeggen verschillende bedrijven die proberen de compensatie voor de reizigers te regelen bij de luchtvaartmaatschappijen.

Een van die bedrijven, EUclaim, meldt dat het aantal vluchten dat moest worden geannuleerd of meer dan drie uur vertraging opliep, met bijna een vijfde steeg ten opzichte van een jaar eerder.

KLM heeft de meeste vertraagde of geannuleerde vluchten. Dat is logisch, omdat veruit de meeste vluchten van een naar Nederland door hen gedaan worden. De sterkste stijging was volgens EUclaim, vorig jaar echter niet bij KLM, maar bij prijsvechters Vueling (37 procent) en easyJet (30 procent).

Alleen Transavia had afgelopen jaar juist een daling in het aantal vertragingen of annuleringen.

Natuurlijk hopen we dat je reis vlekkeloos verloopt, maar zo niet, dan is dit toch een prima pleister op de wonde.

Bron: NU.nl/ANP