Verrassend Tsjechië op de bonnefooi: 8 tips voor een fijne rondreis

10.08.2021 08:12
verrassend Tsjechië reisverhaal tips kinderen

Je vakantie plannen terwijl je al onderweg bent: het bracht Judith (44) en Maikel met hun gezin op de mooiste én, vooruit, minder mooie plekken van Tsjechië. Sterre (13), Yuren (10), Lenthe (8) en Fee (5) vonden het allemaal best, zolang ze af en toe maar konden zwemmen.

Doen

Proost
Ga wijnproeven in Zuid-Moravië, en dan moet je zeker Wijnhuis Sonberk in Popice niet overslaan. Hier heb je een waanzinnig uitzicht en zowel de wijntjes als de kaasplank zijn heerlijk.
 

Plaatjes
Wij kopen altijd als souvenir voor de kinderen een prentenboek uit het land dat we bezoeken. Het geeft ons leuke herinneringen. Met een vertaalapp kan ik dan uit de boeken voorlezen. In de boekhandel van Znojmo hebben we dit jaar weer heel mooie exemplaren gevonden.
 

Roeien maar
Vanuit het dorpje Rožmberk roeiden we op de rivier Vltavou. Volkomen veilig voor ook jonge kinderen, want het is er ondiep en niet wild. Echt een toffe ervaring.

 

Slapen

Goeie stek
Brno heeft een ontzettend leuk ingericht appartement: Boutique City Apartments. Er zijn drie kamers en een gedeelde badkamer, maar dat is geen enkel probleem.
bedandbreakfast.eu, zoek op: Boutique City Apartments br.no#47
 

Authentiek
Penzion Štybar in de buurt van Pilsen is heel authentiek ingericht. Zeker voor grote gezinnen is de familiekamer een aanrader.
penzionstybar.cz

 

Lees ook
Op vakantie met kinderen? 10 tips voor het inpakken van je koffer >

 

Eten

Knalgeel
Buchta B in Brno voor ontbijt, een fantastisch plekje met een knalgeel interieur, aardige bediening en heerlijke ontbijtgerechten. Parkeren kan voor de deur.
facebook.com/BuchtaBCoffee
 

Smullen
Het roze Instagrammable interieur van Café Chloé in Praag is een leuke bijkomstigheid, maar de pannenkoeken zijn overheerlijk en de taartjes ook.
cafechloeconcept.com

Bijkomen
Balance coffee & Wine in Znojmo is een heerlijke plek om koffie te drinken of een wijntje te nuttigen. Ze hebben ook een fijne binnentuin en veel vegan opties.
facebook.com/balancecoffeewine
 

Voor meer tips kun je op Judiths blog hipenhot.nl/rondreis-door-tsjechie-met-kinderen kijken.

Het hele reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.