Van deze onbekende eilanden in Azië heb je nog niet eerder gehoord

02.01.2019 08:17
onbekende-eilanden-azie

Vergeet Phuket, de Perhentian’s en de Gili’s, want deze bestemmingen zijn al lang en breed ontdekt door het grote publiek. Ben je op zoek naar écht ongerepte en (relatief) onontdekte eilanden in Azië? Bekijk dan dit lijstje.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Koh Yao Eilanden, Thailand

In Thailand heb je het strand eigenlijk nooit voor jezelf, maar er zijn nog steeds eilanden waar je in relatieve rust vakantie kunt vieren. Neem bijvoorbeeld de Koh Yao eilanden, die vlak bij Phuket liggen. Je kunt er slapen in een simpel hutje op het strand en prachtig fietsen over het platteland waar locals en waterbuffels aan het werk zijn.

 

Myeik Archipel, Myanmar

De eilanden aan de westkust van Myanmar zijn minstens zo mooi als die in Thailand, maar een stuk minder populair. Neem nou bijvoorbeeld de Myeik Archipel, gelegen in het uiterste zuiden van Myanmar. Hier vind je een aantal tropische eilandjes die alleen bereikbaar zijn voor de doorgewinterde reizigers. Hier ontbreekt het namelijk niet alleen aan andere toeristen, maar ook aan infrastructuur en voorzieningen.

 

Semporna Archipel, Maleisië

In het oosten van Maleisisch Borneo ligt een eilandengroep waar je een van de mooiste duikplekken van Azië vindt: de Semporna Archipel. Ontmoetingen met zeeschildpadden en rifhaaien liggen er in het verschiet, en boven water maak je kennis met de cultuur van de zeenomaden. Een van de mooiste eilanden in de archipel is het onbewoonde Sipadan, maar daar kun je helaas niet blijven slapen. Ben je op zoek naar een hotel in het paradijs, dan is het nabijgelegen Pulau Mabul een goed alternatief.

 

Lees ook
Vliegen met een baby: dit moet je weten >

 

Banda Eilanden, Indonesië

De Banda eilanden omvatten 10 tropische paradijzen en zijn gelegen in de Molukken. Om er te komen moet je aardig de tijd nemen, want zowel het aantal vliegtuigen als boten dat die kant op gaat is schaars. Eenmaal aangekomen zul je merken dat het de reis meer dan waard was, want de Banda eilanden staan garant voor ongerept natuurschoon en fantastisch mooie stranden.

 

Ulleungdo, Zuid-Korea

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andi Darma Putra (@andidarmaputra) op

Er zijn maar weinig toeristen die ooit van het eiland Ulleungdo hebben gehoord. Dit stervormige eiland ligt 135 kilometer voor de kust van Zuid-Korea en is een aaneenschakeling van spectaculaire landschappen. Je kunt er minder goed aan het strand liggen dan op bovengenoemde eilanden, maar het is er prachtig wandelen over groene bergtoppen en door slaperige vissersdorpjes.

 

Yaeyama eilanden, Japan

Bij Japan denk je niet zo snel aan tropische stranden en ongerepte eilanden, maar het tegendeel is waar. De prefectuur Okinawa ligt in het zuiden van Japan en bestaat uit tal van aantrekkelijke eilandjes. De Yaeyama eilanden zijn de meest zuidelijke eilanden van Japan en omvatten een tropisch paradijs met witte stranden en een azuurblauwe zee. Je kunt er ontzettend mooi duiken en ziet een heel ander gezicht van Japan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >