Van apen baby’s tot een nieuwe gorillaleider: kom jij ze verwelkomen samen met de kids?

15.04.2024 07:00

Je loopt midden in de natuur, tussen de bomen door, wanneer je plotseling oog in oog staat met een nieuwsgierige aap. Het klinkt misschien als een scenario uit een tropisch regenwoud, maar voor deze ervaring hoef je helemaal niet ver te reizen. Je kunt namelijk ook gewoon in ons kleine kikkerlandje apen spotten – ja echt!

Gelegen in de Veluwse bossen in Apeldoorn vind je Apenheul, waar je de wildernis binnenstapt en zelf tussen de apen loopt. Met wel 33 soorten apen, waarvan het merendeel vrij rondloopt, biedt Apenheul een unieke ervaring. Dat kan dus niet anders dan dat het een te gekke en onvergetelijke dag wordt.

Babyboom!
Dit jaar is de Apenheul-familie flink uitgebreid. Zo is er een bonobo geboren. De baby is de eerste nakomeling van moeder Pangi, die heel zorgzaam is voor de baby. Het geslacht van de kleine is nog even een verrassing, want Pangi houdt haar baby nog dicht tegen zich aan.

Verder kun je ook roodrugbaardsaki Pistache verwelkomen. Een ware primeur, want de geboorte van deze apensoort is nog niet eerder voorgekomen in Nederland. En het babyfeest stopt hier niet… Begin deze maand kwamen er namelijk maar liefst twee ringstaartmaki’s ter wereld en er zijn er nog een aantal onderweg! Deze kleine en lieve halfaapjes lopen los, dus let goed op, wie weet spot je ze wel!

Echte krachtpatsers
Het zijn de grootste, sterkste en zwaarste apen die er bestaan: gorilla’s. Dit jaar mocht Apenheul nieuwe gorillaleider Banjoko verwelkomen. Waardoor er nu niet één, maar twee gorilla eilanden in de Veluwse bossen zijn te vinden, met op elk eiland een gorillaleider die zijn eigen groep leidt.

Benieuwd naar wat deze krachtpatsers eten? Hoe snel ze kunnen rennen? Of wil je erachter komen of je stiekem net zo sterk bent als de imposante zilverrug? Dat kan!

Een unieke ervaring
Een absolute must-see zijn de voederpresentaties. Het is één van de hoogtepunten van een dag in Apenheul. Je kunt hier zien hoe de dierenverzorgers de apen voeren; een unieke kans om meer te leren over de eetgewoontes van de apen en hen van dichtbij te observeren.

De aap uithangen
Apen spotten is natuurlijk ontzettend leuk, maar de aap uithangen is voor de kleintjes misschien nog wel het allerleukste! Terwijl jij heerlijk achterover leunt met een kopje koffie bij een van de horecapunten, kunnen de kids klimmen, klauteren, slingeren en naar beneden sjezen van de glijbanen.

Ben je ondertussen al in de agenda aan het kijken wanneer je jouw dagje Apenheul plant? Snappen we. Daarom hebben we iets leuks: tot en met 12 mei scoor je jouw tickets met 30% korting bij Apenheul. Dat is mooi meegenomen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Apenheul.