Uittips: 5x Brugge met kinderen

15.04.2019 18:54
uittips-brugge-met-kinderen

Door de vele grachten wordt het romantische Brugge niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd, maar ook voor kinderen is er meer dan genoeg vertier. De leukste tips op een rij.

Tocht door de grachten

Ben je in Brugge, dan mogen jullie een rondvaart door de grachten eigenlijk niet overslaan. Je hebt verschillende aanlegplaatsen waarvandaan je in een halfuur de mooiste plekken van de stad te zien krijgt. Van eeuwenoude gebouwen tot statige pandjes: je raakt niet uitgekeken vanaf het water.

 

Frietmuseum

Een Belgisch frietje wordt nog lekkerder als je weet waar-ie vandaan komt. In het Frietmuseum kom je alles over de gefrituurde aardappel te weten en na afloop kun je uiteraard ook een puntzak proeven.

 

Koningin Astridpark

Sla met mooi weer een picknickkleed uit in het Koningin Astridpark: vlakbij het historische centrum en ideaal om tijdens een stedentrip even tot rust te komen. Jij aan een wijntje terwijl je kinderen zich vermaken om de enorme fontein.

 

Chocolademuseum Choco-Story

Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van de cacaobonen. Ook zie je hoe pralines worden gemaakt én kun je echte Belgische chocolade versieren. En achteraf opeten, natuurlijk. Tip: pan dit aan het eind van jullie dag of weekend, want je kind wil hier niet meer weg. 

 

Beklim de Belforttoren

Je bent even 366 treden zoet, maar eenmaal boven kunnen we je verzekeren dat je het de moeite waard vindt. Naast het prachtige uitzicht loop je tijdens de klim ook nog langs een indrukwekkend klokkenspel met 47 klokken.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >