Trek je oude kleren maar aan: dit zijn dé leukste natuurspeeltuinen

10.08.2020 14:22
natuurspeeltuinen kinderen zomer Beeld: Shutterstock

Ondersteboven tussen de bomen, slingerend aan een tak of met de voetjes in het water. Het kan allemaal bij deze natuurspeeltuinen, die Kidsproof.nl voor je verzamelde.

Plantjes en beestjes

Houten speeltoestellen, waterspeelplekjes, een kruidentuintje en kampvuren. De Natureluur in Amsterdam is alles wat je je bij een natuurspeeltuin voorstelt. De speeltuin is openbaar, dus je kunt er elke dag met je kinderen terecht.

Openbaar toegankelijk | gratis

 

Beetje modderig

Een speeltuin zonder schommels of glijbanen? Bij Woeste Willem Natuurspeelplaats in Deventer spelen kinderen tussen de boomstammen, in het water en met modder. Gewoon zoals in de natuur. Hier mag je écht lekker vies worden. Natuurlijk wel even oude kleren aan.

Openbaar toegankelijk | gratis

 

Lees ook

Laarzen aan en lopen maar: 5x de leukste natuurpunten met kinderen >

 

Duin bos en water

Het duingebied Meijendel bij Wassenaar is erg leuk om met je kinderen te ontdekken. Je vindt hier speelbos ‘het Monkeybos’ met klimbomen, uitkijktoren en kabelbaan. Bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, leren de kids alles over de natuur en de dieren die in het gebied leven en er is een leuke waterspeeltuin. En ga zeker op ontdekkingstocht op de Dunea Duincampus.

Zie actuele openingstijden op dunea.nl/duinen/bezoekerscentrum | gratis

 

Naar het Speeleiland

Bij de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos vind je een avontuurlijk speelbos voor kinderen. In de zomer kun je hier heerlijk spelen in én met het water. Via boomstammen, vlotten en touwbruggen kun je naar de verschillende speeleilanden.

Zie actuele openingstijden op amsterdamsebos.nl | gratis

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.