Tips van een Texel-kenner voor een fijne vakantie: ‘Ik kom er zeker vier keer per jaar’

15.07.2021 12:52
tips vakantie Texel kinderen

Al zolang ze zich kan herinneren pakt Marrit (40) als het even kan de boot naar Texel: vroeger als kind met haar opa en oma, nu met dochters Savine (11) en Ianthe (9), zoon Otto (7) en man Dirk-Koen (40). En nog steeds ontdekt ze nieuwe dingen.

Doen

Bunker
Alle Texelse wandelingen hebben  een naam. De Bollekamer loopt door prachtige duinen met wilde pony’s. Je komt ook langs een giga bunker met periscoop. Als de kinderen geen zin hebben in een lange wandeling doen we het Sommeltjespad. Sommeltjes zijn een soort aardmannetjes die bij zonsopgang in een steen veranderen.
npduinenvantexel.nl

Lammetjes
De Schapenboerderij is het favoriete uitje van de kinderen. Ze hebben er het hele jaar door lammetjes. Wie weet wordt er net eentje geboren.
schapenboerderijtexel.nl
 

Belevenis
Bij landgoed De Bonte Belevenis kunnen kinderen zeepjes maken en brood bakken, en er zijn dieren, skelters en trampolines.
landgoeddebontebelevenis.nl

 

Lees ook
Dit is er allemaal te doen met kinderen op Texel >

 

Slapen

Wens
Ik zou graag naar Camping Loodsmansduin willen, maar het komt er steeds niet van.
texelcampings.nl/LOODSMANSDUIN
 

Duinkamperen
Kampeerterrein De Slufter is een mooie natuurcamping voor tenten, midden in de duinen.
kampeerclub.nl
 

Uniek
Ons familiehuisje staat op De Parel, een park waar ook andere huisjes (met tuin) verhuurd worden, die allemaal anders zijn.
texel-vakantie-kobeko.nl/NL/DE-PAREL-TEXEL

 

Eten

Ans is open
Op weg naar Paal 12 vind je IJs van Ans. Als ze open is hangt ze boerenzakdoeken in de boom. Er liggen kleedjes over boomstronken, dus je kunt er blijven hangen.
 

Ideaal
Taartjes, Texelse koeken, broodjes: je vindt ze bij het Turfveld. Dit bospaviljoen ligt prachtig en heeft een heerlijk terras. Met zandbak voor de kinderen en veel duinpaadjes om op en af te rennen.
turfveld-texel.nl
 

Echt vakantie
Bij Strandpaviljoen Twaalf ben je écht even weg van alles. Met schitterend uitzicht genieten van allerlei borrelplankjes, goede vegetarische gerechten of juist een heerlijk stukje verse vis.
strandpaviljoen-twaalf.nl
 

Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 08-2021.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.