Texel met kinderen: de leukste tips

05.10.2021 07:22
terug naar texel vakantie

Tot haar achttiende woonde Maren (36) op Texel, nu komt ze er zo’n acht keer per jaar met man en kinderen en deelt ze haar tips.

Zien

De duinen in het noorden
Ga voor een mooie wandeling naar De Slufter. Dat is een grotendeels door duinen omsloten strandvlakte die in open verbinding staat met de Noordzee, waardoor een kwelderlandschap is ontstaan.

Zeehondjes & bruinvissen
Sinds mijn eigen kindertijd was ik niet meer in Ecomare geweest, maar met kinderen kom je er niet onderuit: zeehonden en bruinvissen kijken. Op de website kun je zien hoe laat de dieren gevoerd worden.
ecomare.nl

De fonteinsnol
Nee, geen snol, maar een nol: het andere woord voor duin. De Fonteinsnol is een hoge duin aan een waterbron. Op de duin staat nu een uitkijktoren vlakbij de plek waar vroeger de bron was. Vanuit deze uitkijktoren heb je een schitterend uitzicht over het grote dennenbos en het duingebied.
 

Eten

Biertje in de Twaalf Balcken
Texel is nog steeds een uitgaanseiland, maar alle discotheken zitten nu op De Koog. In Den Burg vind je vooral leuke cafeetjes. Zoals de Twaalf Balcken, een fijn eetcafé voor een speciaalbiertje, huisgemaakte saté en spareribs.
12balcken.nl

Lees ook
Dit moet je écht doen als je met kinderen op Texel bent >

 

Slapen

In een echte yurt
Zelf slaap ik altijd bij mijn moeder, maar over de Texel Yurts hoor ik leuke verhalen: luxe tenten met een houtkacheltje. Ze staan midden in de natuur en vlakbij het strand. Kinderen vinden het natuurlijk één groot avontuur in een indianentent te slapen.
texelyurts.nl

Tussen fluitende vogels en kwakende kikkers
Ook bijzonder is 14 Sterren, een mooi hotel in de duinen aan de rand van het bos. Leuk: alle kamers op de begane grond hebben een eigen terrasje. Daar krijg je bij mooi weer een verrukkelijk ontbijt geserveerd.
14sterren.nl
 

In de eenzaamheid
Wie echt de stilte en eenzaamheid zoekt, kan iets huren op het erf van Elzenhout. Daar staan aan de bosrand twee eenvoudige vakantiehuisjes.
elzenhout.nl
 

Doen

Brood bakken, zeep maken
Op landgoed De Bonte Belevenis kunnen kinderen zelf broodjes bakken en zeepjes maken, terwijl hun ouders aan het bier en de whisky zitten. En met zo’n arrangement is natuurlijk helemaal niks mis.
landgoeddebontebelevenis.nl

 

Bloemetjes en fruit plukken
In het voorjaar vind je in de zelfpluktuin bloemen, later in het seizoen pluk je er fruit en groenten.
zelfpluktuin.nl
 

Jutters en zeelui
Ook leuk met mooi weer: Kaap Skil, een museum van ‘jutters en zeelui’ in Oudeschild, vanwege het openluchtgedeelte. Het heeft zelfs meerdere internationale architectuurprijzen gewonnen.
kaapskil.nl

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.
 

 

 

Nog meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.