Test je kennis: dít wist je nog niet over het fantastische Luxemburg

12.03.2020 13:07
© ORT Région Moselle © ORT Région Moselle

Marieke (45) ging met haar gezin naar Luxemburg: “Bij Luxemburg had ik een vaag idee van een snelweg waarover je met een noodvaart naar Frankrijk rijdt, maar het land heeft me echt verrast.

En dat begon al op de heenreis: met vier uurtjes rijden waren we er al. Het voelde meteen als buitenland. De gezinsactiviteiten als hiken, shoppen, kastelen bezoeken, de mooie betaalbare youth hostels en prachtige omgeving zijn zeker een bezoek aan dit land waard.”

Wat weet jij eigenlijk allemaal over Luxemburg?

Doe de quiz en ontdek de mogelijkheden voor een ideale gezinsvakantie.

 

(function(b,o,n,u,s){var a,t;a=b.createElement(u);a.async=1;a.src=s;t=b.getElementsByTagName(u)[0];t.parentNode.insertBefore(a,t);o[n]=o[n]||[]}) (document,window,’_qual_async’,’script’,’//meedoen.kekmama.nl/kit/qualp.2.min.js’);
_qual_async.push([‘init’, ‘ws/load.cfm’, ‘qualifio-‘, false]);
_qual_async.push([‘createIframe’, ‘qualifio_insert_place_762201’, ‘meedoen.kekmama.nl’, ’20’, ‘4F393201-D43E-4CE9-8E3B-32C11FF1997B’, ‘100%’, ‘1200’, ”, ”, ”, ‘max-width:1000px;margin:0 auto;’]);

Over Luxemburg

Luxemburg is een prachtige vakantieplek voor het hele gezin. Het ligt op slechts twee uur rijden van Maastricht en je vindt er uitgestrekte bossen en indrukwekkende valleien en kastelen. Het oude centrum van Luxemburg stad, de Vieille Ville, is niet zo groot en goed te belopen. Er zijn tientallen terrasjes waar je in de zon kunt zitten of leuke winkeltjes kunt inlopen. Omdat de stad heel heuvelachtig is, heb je overal weer een ander, prachtig uitzicht. Bezoek eens de uitkijkgaten in de kazematten. Je zult snel ontdekken dat het Groothertogdom volop speeltuinen en recreatiemogelijkheden heeft – zowel binnen als buiten – en een groot aantal klimparken.

Meer info: youthhostels.lu/en 

©Luxembourg’s Youth Hostels

©Luxembourg’s Youth Hostels

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >