Op vakantie naar Curaçao: dit kun je er allemaal doen met jonge kinderen

19.09.2019 09:15
Curaçao Lisa reisverhaal vakantie jonge kinderen

Lisa (33), vriend Thijs (35) en dochter Bobbi (1) lieten zich twee weken onderdompelen in de relaxte sferen van Curaçao.

“Elke avond sleepte ik mijn gezin mee naar het zwembad van ons resort. Vanaf die plek hadden we namelijk perfect uitzicht op de zonsondergang van het eiland. De mooiste die ik ooit heb gezien: echt met van die Bob Ross-achtige kleuren. En iedere keer als we daar stonden, dacht ik: wat een cadeau dat we hier mogen zijn.

Ontspannen

Dat ontspannen gevoel bekroop me vaker tijdens deze vakantie. Bijvoorbeeld als Bobbi lag te slapen in een cabana op Mambo Beach en wij nog een drankje bestelden met het geluid van de zee op de achtergrond. Of wanneer ik met Bobbi in het zwembad aan het spelen was. En ’s avonds in Willemstad, als er overal live muziek klonk en wij langs de kade met gekleurde huisjes struinden. We hadden maar weinig nodig om in de vakantiemodus te komen. Dat komt ook door die relaxte sfeer: de mensen zijn vriendelijk, niemand maakt zich druk. ‘Hier hebben we geen haast’ zei het personeel meteen toen we aankwamen bij ons resort. Bobbi werd geknuffeld en aangesproken met ‘dushi’, en de temperatuur viel als een warme deken over ons heen.

Uitzicht op een tropische tuin

We sliepen in een resort op een ietwat afgelegen rustig stukje van het eiland, in één van de mooiere gebieden, vlakbij een meer met flamingo’s. Op het resort zelf was een fijne bakker waar we vaak ons ontbijt en verse koffie haalden. Ook was er een rooftop bar, een infinity pool waar uiteraard regelmatig Instagram-plaatjes werden geschoten en restaurant Karakter, wat een begrip is op het eiland. Ons huisje had uitzicht op een tropische tuin met palmbomen. Ook binnen was het er goed geregeld: airco, keuken, vaatwasser: eigenlijk alles waar je op hoopt als je met een kind reist.

Toch hebben we uiteindelijk niet vaak in ons huisje gegeten. We gingen mee in het tempo van het eiland en in dat van Bobbi: als zij op het strand geslapen had, dan gingen we ’s avonds ergens nog wat eten. En had ze haar dag niet, dan aten we bij het resort. ’s Middags ontliepen we de hitte door ergens te gaan lunchen, om daarna weer het strand op te zoeken. Of we gingen naar Willemstad om een beetje te winkelen of, ’s avonds als het donker werd, vuurwerk te kijken en cocktails te drinken.

Op pad

Met een huurauto verkenden we het eiland. Hoewel het landschap onderweg soms wat dor oogt, zijn de stranden prachtig. Echt materiaal voor in een reisfolder, compleet met palmbomen en wit zand. Een favoriete baai was de Grote Knip: een uitgestrekt strand met fijne bedjes en parasols en een tentje waar je eten kon halen. Het strand liep heel geleidelijk af, zodat Bobbi daar in de branding kon spelen. Mambo Beach was onze tweede favoriet: iets commerciëler, maar wel met fijne cabana’s waar Bobbi haar middagdutje kon doen – en ik soms lekker met haar meedeed.

Bij Playa Grandi zwommen we met schildpadden. Dat leek me in de eerste instantie wat griezelig, maar het was geweldig, zo snorkelen tussen die enorme beesten. En dan was er nog het strand waar een varkensfamilie vrij rondliep. Toen wij aankwamen, waren alleen de bedjes naast een megagroot beest nog vrij. Dat voelde wel ongemakkelijk, maar niemand keek ervan op. We bleven daarom maar liggen, en dat varken ook – die dieren zijn gewend aan mensen. Bobbi vond dat natuurlijk fantastisch.

Doen

Uitzicht
Bij Koraal Rooftop Bar (bij het resort) heb je een prachtig uitzicht over de infinity pool en de azuurblauwe zee.
koraalcuracao.com
Mooie plekjes
Huur een auto om het eiland verder te ontdekken. Denk aan afgelegen strandjes, leuke eettentjes en strandtent Zanzibar.
janthielbeach.com/nl/restaurants/zanzibar-beach-curacao

Zien

Flamingo’s
Aanrader: het Curaçao Sea Aquarium. We hadden het geluk dat we spontaan een rondleiding kregen van een vrouw die daar werkte. Bobbi mocht de flamingo’s voeren, de haaien van dichtbij bekijken en bij de ‘voelbakken’ mocht ze zelfs een zeester vasthouden.
dolphin-academy.com

Feestje
Op donderdag is er ‘Punda Vibes’ in Willemstad: een avond met live muziek, lekker eten, cocktails op straat en vuurwerk.
Kleurrijk
Een foto op de beroemde pondjesbrug in Willemstad mag natuurlijk niet ontbreken, met die gekleurde huisjes op de achtergrond. Verwacht niet dat je er de enige bent, maar het is wel echt leuk om te zien.

Eten

Romantisch
Karakter is een heerlijk restaurant direct aan zee. Overdag kun je er lunchen of loungen met een drankje onder de palmbomen. ’s Avonds is het restaurant verlicht met fakkels en lichtslingers en kun je er romantisch dineren. Het eten vond ik er net iets verfijnder dan op de rest van het eiland.
karaktercuracao.com
Verrassend
Voor de lekkerste tapas en fingerfood ga je naar Cana in de gezellige wijk Pietermaai in Willemstad. Een geweldige locatie, verrassende gerechten, fijne cocktails en voor Bobbi maakten ze een heerlijke fruitsmoothie. Een schot in de roos.
canabk.com

Dit reisverhaal stond eerder in Kek Mama.

 

Meer zien van Lisa op Curaçao? Bekijk de vlog hier.

Ook naar Curaçao? Kek Mama heeft een speciale aanbieding.