Op Lanzarote schijnt de zon wél

23.10.2018 12:53
Lanzarote reisrubriek

Lisa en Thijs wilden met baby Bobbi niet lang in een vliegtuig zitten, maar wel naar een lekker warm oord. Het werd Lanzarote

“Voor de eerste vakantie met Bobbi, die toen twee maanden was, hadden we natuurlijk wel wat eisen. We wilden mooi weer, maar liever niet te warm. En we wilden niet te lang onderweg zijn om drama’s in een vliegtuig te voorkomen. Ik was nog nooit naar de Canarische Eilanden geweest, maar het bleek als bestemming perfect: lekker weer, maar niet snikheet. De reis van vierenhalf uur leek mij lang genoeg om andere passagiers tot waanzin te drijven met een huilende baby, maar die gok durfden we te nemen. En gelukkig viel dat allemaal mee: Bobbi heeft de hele vlucht geslapen.”
 

Maanachtig landschap

Het eerste wat me na aankomst opviel, was het landschap. Ik verwachtte die typische ruimtelijke eilandsfeer, maar het was een beetje maanachtig landschap met zwart-oranje gesteente en weinig begroeiing. Sommige stranden waren zelfs zwart, omdat het een vulkaaneiland is. Dat maakte het allemaal een beetje mystiek en bijzonder, anders dan anders, waardoor we meteen het gevoel hadden dat we echt weg waren.

We verbleven in een groot complex dat aanvoelde als een dorpje. De Appartementen Morromar van TUI in Puerto del Carmen bestaan uit veel lage appartementjes die gemoedelijk in een heuvelachtige omgeving staan. Dat geldt trouwens voor het hele eiland: er is geen hoogbouw en geen grote betonnen complexen, waardoor alles heel pittoresk oogt.

 

Snel een duik nemen in de ochtend

Ons appartement was gezellig en had allerlei fijne extra’s. Normaal zou ik nooit omkijken naar een wasmachine in een vakantieverblijf, maar nu ik met al die hydrofiele doeken en rompers reisde, was ik er dolblij mee. Het zwembad lag direct voor ons appartement. Ideaal om ’s ochtends even snel een duik te nemen. ’s Avonds ging dat zwembad trouwens dicht, dus daar hadden we geen last van als we gingen slapen.

Vaak gingen we ’s avonds met de kinderwagen op pad naar de zee, wat maar vijf minuten lopen was. Het zandstrand was breed met ligbedden en parasols en liep langzaam af: ideaal voor kinderen. Op de lange, brede boulevard dronken we dan koffie of aten wat. Het liep kilometers door en was heel mooi aangelegd, met een fietspad en speeltuintjes. We vroegen aan een paar mensen of ze een goede tapastent wisten en kwamen op die manier uit in de haven, waar we heerlijk hebben gegeten met uitzicht op een waanzinnige zonsondergang.

 

‘Soms was het net een andere planeet’

Het eiland is niet heel groot, alle highlights zijn met een uurtje rijden te bereiken. Wij reden vaak lekker rond terwijl Bobbi achterin lag te slapen. Heel bijzonder om door die rotsachtige natuur te rijden: er is zo veel te zien. Soms was het alsof je op een andere planeet was vanwege die zwarte stranden, op andere momenten was het juist heel erg een bountyeiland met witte stranden.

Tijdens een grottentocht zagen we een andere kant van het eiland, met als hoogtepunt een fantastische optische illusie die ik niet ga verklappen. Daarna reden we door naar Jameos del Agua; een grot met een ondergronds meer waar een kunstenaar een soort lagune van heeft gemaakt met een mooi aangelegde tuin vol palmbomen en een fotogeniek zwembad. Net een oase.

 

Zeeën van tijd

Op Lanzarote zijn we voor het eerst met zijn drietjes naar het strand gegaan. Heerlijk was het: Bobbi met haar voetjes in het water, of een beetje spartelen en brabbelen onder de parasol. Jeetje, dacht ik toen, we zijn echt een gezin nu, zo op vakantie. Het was zo lekker om steeds samen te zijn. Inmiddels weet ik dat we met Bobbi niets hoeven te plannen, dan is het extra fijn als je ook echt niets hoeft. Want met een baby ben je nooit snel de deur uit en op vakantie is dat niet anders. Dat was prima, we hadden in ons appartement alle ruimte om het ’s ochtends rustig aan te doen. Vaak bleven we de eerste uurtjes met zijn drieën in bed. Heerlijk om die ruimte te hebben, en die zeeën van tijd.”
 

Lees ook
In de winter naar de zon: 8 dagen Lanzarote vanaf € 379 p.p. >

Eten

Tapas
Bij Sal y Pimienta aten we verrukkelijke tapas. Je hebt daar een mooi uitzicht op de haven en de zee, én we zagen een waanzinnige zonsondergang.

 

Meeneem- Italiaan 
Bij Antica Trattoria di Verona krijg je uitstekend Italiaans eten en vriendelijk personeel: Bobbi had er meteen nieuwe fans bij. Je kunt ook eten meenemen
 

Doen

Speeltuintjes
Maak met kinderen een wandeling over de boulevard van Puerto del Carmen langs restaurants en koffietentjes en loop van speeltuin naar speeltuin. Die vind je hier namelijk volop.
 

Grottentocht
Aanvankelijk had ik mijn twijfels bij de grottentocht: wat als Bobbi het meters onder de grond op een krijsen zou zetten? Dat viel mee, en de grotten waren prachtig. Vooral de grot Jameos del Agua, die door kunstenaar Cesar Manrique is omgetoverd tot oase, is mooi.

 

Middagje surfen
Omdat we ook eens wat meer actie wilden, gingen we een middagje naar surfstrand Playa de Famara. Door de constante wind een ideaal strand voor watersporters. Bobbi waaide alleen haast uit de draagzak, dus wij zijn snel in het aangrenzende surfersdorpje op een terras neergestreken om te lunchen. Ook heerlijk.
 

Slapen

Witte huisjes in een park
We hadden een appartement in Appartementen Morromar, een gezellig complex met witte huisjes. Het strand, restaurantjes en winkels zijn allemaal op loopafstand. Een van de twee zwembaden die bij de appartementen horen heeft een fijn kinderbad. ’s Avonds verkleurt de verlichting van het zwembad, heel feestelijk. Na het eten liepen we regelmatig nog even een stukje met Bobbi door het park. Dan zie je dat er voor wat oudere kinderen veel entertainment is, zoals tafeltennis, biljart, een tennisbaan en een spelletjeshal. In de omgeving van het complex zijn er genoeg gratis parkeerplekken voor je huurauto. Ook handig: voor de deur vind je een taxistandplaats en een bushalte.

Dit reisverslag staat in Kek Mama 11-2018.

 

Ook naar Lanzarote? Kan gewoon: met deze Kek Mama aanbieding kun je voor 8 dagen naar Lanzarote vanaf € 379 p.p.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >