Online tv of Netflix in het buitenland? Dit moet je weten

03.09.2017 12:06
online-tv-netflix-buitenland

In het hotel, aan het zwembad of als de kinderen in bed liggen: ook op vakantie in het buitenland is het lekker om je favoriete films en series bij de hand te hebben.

Maar is alles zomaar te bekijken? Reiszoekmachine Skyscanner vertelt het je.

 

Ziggo GO

Via de app Ziggo GO kun je als abonnementhouder live tv kijken op je computer, tablet of smartphone én alle programma’s tot zeven dagen terugkijken. Dat geldt helaas alleen als je in Nederland bent, want vanwege rechten werkt Ziggo GO niet in het buitenland. De enige manier om de app van Ziggo te gebruiken in het buitenland, is met een VPN-verbinding (Virtual Private Network)*.

 

Netflix

Goed en slecht nieuws: het goede nieuws is dat Netflix over vrijwel de hele wereld verkrijgbaar is: je kunt de app dus ook gebruiken aan de Spaanse costa of in de rimboe in Zuid-Amerika. Het slechte nieuws is dat het aanbod per land verschilt en dat je dus op vakantie geen toegang hebt tot het Nederlandse aanbod. 

Lees ook
Lijstje: 15x het leukste aanbod kinderseries op Netflix >

 

BVN

BVN is de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland en geeft de mogelijkheid om televisieprogramma’s van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep (live) te streamen op je smartphone, tablet of laptop. Ja, ook in het buitenland.

 

Uitzending Gemist

Via Uitzending Gemist kun je op vakantie bijna alle programma’s van de NPO terugkijken, al is het aanbod voor buitenlandse kijkers iets minder groot dan normaal. Dat heeft te maken met uitzendrechten die alleen gelden voor Nederland: er worden gemiddeld vijf van 70 programma’s geblokkeerd voor het buitenland.

 

RTL XL kijken vanuit het buitenland

Ook bij RTL XL geldt dat niet alle video’s beschikbaar zijn in het buitenland, maar met de rest van het aanbod ben je gelukkig wel even zoet. Zorg wel dat je al in Nederland de app hebt gedownload, want de app wordt alleen aangeboden in de Nederlandse App Store en Google Play Store.

 

Video’s van KIJK.nl

KIJK.nl is de online portal voor de zenders van SBS, Veronica en Net 5. Helaas is het op dit moment niet mogelijk de programma’s van KIJK.nl terug te kijken in het buitenland.

 

Videoland

Videoland is een Nederlandse online videodienst, vergelijkbaar met Netflix. Het aanbod van films en series is groot, met veel titels uit binnen- en buitenland. Ook hier is het nog niet mogelijk om de video’s vanuit het buitenland te bekijken, tenzij je gebruik maakt van een VPN.

 

*Een VPN is een manier om veilig en anoniem te kunnen internetten: je IP-adres wordt afgeschermd, waardoor je ook websites kunt bezoeken die zijn geblokkeerd op basis van je locatie. Er zijn verschillende providers die VPN-verbindingen aanbieden, maar je kunt online ook gratis diensten vinden. Let op: het is niet overal ter wereld legaal om te internetten met een VPN.