Naar Terschelling met je kinderen? 6 tips

12.06.2020 07:03
7x terschelling kinderen Beeld: Pixabay

Vakantie in eigen land? Ga eens een paar dagen Terschelling met je kinderen – vinden ze geweldig. Wij zetten 6 leuke activiteiten op het waddeneiland op een rij.

1. Zeehonden spotten

Wat is er leuker dan de zeehonden in de Waddenzee van dichtbij te bekijken? Stap aan boord van de Talisman en laat je door de schipper alles vertellen over de dieren en hun leefgebied. Meestal kom je zo dichtbij de zeehonden dat je je verrekijker niet meer nodig hebt! Ook leuk: maak een tochtje met een viskotter. De schipper haalt op het Wad zijn sleepnet regelmatig omhoog, zodat de kinderen de platvissen, kwallen en zeesterren tussen het zand kunnen ontdekken. De garnalen worden gekookt zodat je ze zelf kunt proeven.
 

2. Wrakkenmuseum

Sinds 1976 zijn er rondom Terschelling zo’n 150 scheepswrakken opgedoken. Duizenden voorwerpen uit de oude schepen zijn te bewonderen in het Wrakkenmuseum. Het is gevestigd in een oude boerderij en heeft een grote tuin met boomhut en piratenschip voor de kleintjes.
 

Lees ook:
6x dit mag je niet missen als je met je kind op Texel bent >

 

3. Strandjutten

Nog leuker is het natuurlijk om zelf op zoek gaan naar bijzondere flessenpost of andere strandschatten. Neem een emmertje en schepje mee en kinderen kijken hun ogen uit, want op het strand is van alles te vinden. Ondertussen lig jij lekker op een loungebed.
 

4. Bezoek een boerderij

Breng een bezoekje aan de schapenboerderij De Zeekraal in Oosterend. Je kunt zien hoe de schapenkaas wordt gemaakt, een blokje proeven en artikelen van wol in de boerderijwinkel kopen. Wie ook andere dieren wil zien, kan naar kinderboerderij ’t Hooivak gaan. Kinderen mogen pony rijden, graan malen, kalfjes de fles geven en konijnen aaien.
 

5. Huifkartocht

Op Terschelling kun je verschillende soorten huifkartochten maken. Rijd bijvoorbeeld via het bos en de duinen naar het strand, terwijl een eilander speelman Terschellinger liedjes zingt en verhalen vertelt over vroeger. Tijdens de pauze wordt een kampvuur aangestoken en krijgen de kinderen limonade en een pondkoek.
 

6. Bunkers ontdekken

Of bezoek een van de vele bunkers die Terschelling rijk is. Maak een wandeling waarbij de kinderen op de bunkers kunnen klauteren, of bezoek het Bunkermuseum. Voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar is er een vragenboekje dat ze kunnen invullen terwijl ze over het terrein langs een aantal bunkers lopen. Leuk en leerzaam tegelijk.

 

 

Meer tips voor een vakantie in eigen land?
Volg ons op Facebook en Instagram.