Multi-zintuiglijke rondleidingen en een gebarentolk: deze toffe uitjes zijn volledig toegankelijk

02.12.2021 05:32
toegankelijke uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Op Kidsproofplus.nl vind je de leukste uitjes voor kinderen met een beperking. Zoals deze leuke musea, die nét dat stapje extra zetten. Rolstoeltoegankelijk, check. Gebarentolk, check.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Nijntje in gebaren

Nijn – ons favoriete konijn – heeft een eigen museum in Utrecht. In het Nijntje Museum mogen peuters en kleuters op avontuur door mini-werelden. Allemaal geïnspireerd op de prentenboeken van Dick Bruna. Tof: elke maand zijn er speciale rondleidingen voor spruitjes die doof zijn of slecht horen.

nijntjemuseum.nl
 

Lees ook
7x leuke speeltuinen voor kinderen met (en zonder) beperking >

 

Kunst voelen

In een kunstmuseum mag je niet zomaar dingen aanraken, toch? In het Van Abbemuseum in Eindhoven mag het af en toe wel. Elke maand zijn hier multi-zintuiglijke rondleidingen voor blinde en slechtzienden. Met dingen om te voelen, ruiken en proeven.

vanabbemuseum.nl
 

Natuur op rolletjes

Hoe ziet het skelet van een potvis eruit? In Natuurmuseum Fryslân leer je de leukste natuurweetjes. Van een spannende tentoonstelling over giftige dieren, tot een reuzendraak. En hoe fijn: het museum is bijna volledig rolstoeltoegankelijk. Ook zijn er prikkelarme momenten én voelruimtes voor blinde en slechtzienden bezoekers.

natuurmuseumfryslan.nl

 

Tip: Ook het Verzetsmuseum, Mauritshuis en Rijksmuseum organiseren maandelijks toegankelijke activiteiten. Op Kidsproofplus.nl vind je ze allemaal!