Met je kinderen naar Dubai: dít zijn de leukste plekken

25.02.2020 09:03
met kinderen naar Dubai

Paula sprong bepaald geen gat in de lucht, toen haar vriend voorstelde om met de kinderen naar Dubai te gaan. Maar dochters Mila en Jette dachten: leuk, shoppen!

Zien

Een fantastisch uizicht
De Burj Khalifa is de hoogste toren ter wereld. Pompeus, maar zo’n uitzicht tref je nergens anders. Reserveren is verplicht.

Miljoenen sieraden
Het goud blinkt je tegemoet in de Gold Souq. Van verfijnde sieraden tot uitbundige ontwerpen.
 

Een prachtige moskee
De Jumeirah-moskee is ook toegankelijk voor niet-moslims. Onze gids vertelde onder houdend over de islam, waardoor het ook voor Mila en Jette boeiend was. Reserveren is niet nodig. 

De oude wijken
In het Al Fahidi Historical District lieten we de moderne architectuur achter ons en liepen langs zandkleurige huizen, knusse cafés en mooie kunstgalerieën.

 

Doen

Van de glijbaan
Aan wildwaterparken geen gebrek. Wij brachten een paar uur door in het Aqua venture Waterpark. Niet goedkoop, maar je scoort gegarandeerd punten bij de kinderen.
 

Op jeepsafari
Zeker doen: de jeepsafari door de woestijn. Wij deden een dagtocht, maar er zijn ook meerdaagse safari’s waarbij je overnacht. 

Shoppen
Jette en Mila verheugden zich enorm op een bezoek aan Dubai Mall. Meer dan twaalfhonderd winkels, een aquarium, een overdekt themapark en talloze restaurants – een stad op zich. 
 

Lees ook
Dubai onbetaalbaar? Niet met deze tips >

 

Eten

Italiaanse IJsjes
Van decadent tot streetfood  – Dubai heeft het allemaal.  Wij aten geurige Indiase curry’s in Bombay Bungalow (voorheen House of Curry) en haalden heerlijk Italiaans ijs bij Morelli’s Gelato

Kebab met uitzicht
Genieten van de Arabische keuken én van een panoramisch uitzicht: bij Shabestan kun je terecht voor lunch en diner voor onder meer sappige kebabs. 
 

Lekkere muesli
Hipster of niet, in het loft-achtige café Tom & Serg met open keuken serveren ze goede koffie en knapperige, homemade muesli.
 

Pizza op het strand
Zin in een pizza op het strand, bel dan Freedom Pizza en ze komen hun heerlijke en gezonde pizza’s afleveren tot aan je strandbed. 
 

Slapen

In een hotel aan het strand
Een knusse bed and breakfast zul je niet snel vinden in Dubai, daar staat tegenover dat het barst van de kindvriendelijke hotels en resorts. Sheraton Jumeirah Beach Resort bijvoorbeeld, gelegen aan een rustig strand zonder golfslag.

In de verzonken stad
Maar liefst vijftienhonderd kamers telt het complex van Atlantis The Palm Hotel, dat  – hoe kan het ook anders –  is gebaseerd op de mythe van de verzonken stad. 
 

Lekker bij het zwembad
The Park Hyatt Dubai is slechts tien minuten verwijderd van Dubai Airport, met een fijn buitenzwembad voor de kinderen en ruime kamers. 
 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer vakantietips? Volg ons op Facebook.