Met je kind naar Amerika

20.05.2019 09:05
met je kind naar Amerika vakantie

Ze zagen de enkels van oud-president Obama, spotten krokodillen in Miami en aten Seks And The Citycupcakes in New York. Helen van Binsbergen ging met man en dochters drie weken naar de VS.

“Normaal zijn wij meer van ‘twee weken Griekenland of Spanje’, en dan blijven we meestal ook nog op één plek. Niets mis mee, maar toen we van Amerikaanse vrienden een uitnodiging kregen om bij hen langs te komen op het eiland Nantucket, besloten we nu eens daarvoor te gaan. En tja, dan wil je uiteraard wel meer zien van het land. Zoals fietsen door Central Park, en het Witte Huis zien, naar Miami, Orlando. Uiteindelijk hebben we in die drie weken zeven keer gevlogen, één treinreis gemaakt en een dag met de auto gereisd. Nu ik daar op terugkijk denk ik wel: poeh, best heftig. Maar het was het helemaal waard.”
 

Zien

9/11 Memorial
Bezoek het 9/11 Memorial in New York. Erg indrukwekkend om de namen van alle slachtoffers te zien.

Te leuke zwembaden
The Venetian Pool in Coral Cables in Miami is een prachtig  onderhouden, klassiek zwembad. Wandel ook door de rest van de wijk, met het romantische Biltmore. Hotel met het grootste hotelzwembad van Amerika.

De vuurtoren op Nantucket
Op Nantucket is het Brand Point Lighthouse uit 1746 de moeite waard. De vuurtoren is nog steeds in werking en het is een leuke plek om mooie foto’s te nemen.

Een kijkje bij Eleanor & Franklin
In Washington waren we onder de indruk van het Franklin  Delano Roosevelt Memorial. Het omvat vier afzonderlijke kamers in de openlucht, één voor elke termijn dat Roosevelt president was.

 

Doen

Over de High line in New York wandelen
In New York moet je zeker een wandeling maken over de High Line, een oude metrolijn boven de grond. Nu is het een park met waanzinnig uitzicht over de stad.

Petra vragen of ze je gids wil zijn
Neem een rondleiding met de Nederlandse Petra Engle door Washington. Ze woont al 31 jaar in de stad en laat je in één dag alle hoogtepunten zien.
 

Dolfijnen en beroemde mensen spotten
In Miami heb je Bayside Marketplace, vlakbij de haven, met allerlei leuke winkeltjes en kraampjes. Hier kun je ook een boot huren bij Boat Rental Miami, waarmee wij de dolfijn hebben gespot. Maar je kunt ook langs Star Island varen, waar de kapitale villa’s staan van beroemdheden.

 

Eten

De lekkerste Mexicaan van de wereld
In Boston en New York zit Rosa Mexicano, een Mexicaans restaurant waar de guacamole aan tafel wordt bereid.

Beetje woodstockachtig
Op Nantucket: de Cisco Brewery. Je hebt er heerlijk eten van foodtrucks en er is live muziek. Er hangt een relaxte sfeer, een beetje Woodstock-achtig.

Net als Sarah Jessica Parker
En eet in New York, net als Sarah Jessica Parker in Sex and the City, een red velvet cupcake bij een van de vestigingen van Magnolia Bakery.

Enorme porties voor je ontbijt
In Orlando ontbeten we bij Keke’s Breakfast Cafe. Op z’n Amerkaans krijg je er enorme porties en alles is even heerlijk.

 

Slapen

New York
Voor de echte New York ervaring: overnacht in het New York Park South hotel, centraal gelegen met rooftopbar vanwaar je het Chrysler-gebouw kunt zien.

Miami
Het Hyatt is een mooi groot hotel met een lekker zwembad en goede gym, gelegen in een van de leukste buurten van Miami. 

Washington
Het Embassy Suites hotel bevindt zich in een kleine mall. Fijn, want daar zijn veel restaurantjes en een Wholefoods Supermarket met biologische producten.

Dit reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer vakantietips? Volg ons op Facebook.