Met drie kinderen naar Nicaragua: tips voor een unieke vakantie

01.06.2021 10:18
Nicaragua vakantie met kinderen tips

Het is zeker niet de meest doorsnee bestemming voor een jong gezin, maar Ollie (5), Maxime (4) en Beau (1) – de kinderen van Tom en Annabelle – zagen Nicaragua als één grote attractie.

Doen

Magisch
Veel stranden in Nicaragua zijn broedplaatsen voor zeeschildpadden. Als de zon onder is kun je op het strand van La Flor zien hoe honderden schildpadden de zee uit komen en een gat graven voor hun eieren. Ook worden regelmatig kleine zeeschildpadden uitgezet op het strand.
 

Klik-klak
Verken Granada met een paardenkoets. Een gids laat je in een uur de stad zien en vertelt allerhande interessante weetjes.

 

Pieken en dalen
In Nicaragua struikel je bijna over de vulkanen. Beklim ze of glijd naar beneden op een vulkaanboard.
 

Pak die golf
Leer surfen op Playa Maderas. Hier huur je een board of boek je een surfles.

 

Slapen

Rimboe
Bij Xalli slaap je in een huisje gelegen in een jungleachtige tuin. De kamers zijn luxe en schoon en je kunt elke ochtend een duik nemen in het meer dat grenst aan je deur.
xallihotel.com
 

Goede sfeer
Of je nu een surfer, gezin, backpacker of digital nomad bent, Selina Maderas verwelkomt je. De sfeer is heel goed en het personeel behulpzaam. Zo bouwden ze voor ons een suite eenvoudig om tot familiekamer.
selina.com/nicaragua/maderas/

 

Lees ook
Route 66 in een oldtimer: 9 tips voor een leuke vakantie met kinderen >

 

Eten

Eerlijk spul
Garden café Granada. In dit groene café eet je biologisch en vers. De koffie is heerlijk. Voor kinderen is er een speelhoek en een uitgebreid (gezond) kindermenu. In de bijbehorende winkel koop je mooie, eerlijk geproduceerde souvenirs.
gardencafegranada.com

 

Visje eten
Bij Magnific Rock in Popoyo vind je naast een prachtig uitzicht de lekkerste vis. Terwijl jij geniet van een kreeft springen je kinderen in het zwembad. En als je geluk hebt zie je ook dolfijnen en walvissen springen.
magnificrock.com
 


Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 06-2020.

 

 

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.