Met deze heerlijke uitjes kom je gelijk in de kerstsfeer

06.12.2021 05:22
kerstsfeer uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Oh dennenboom! Dat fijne kerstsfeertje vind je hier. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

100% Kerst

Heb je al genoeg kerstballen in huis? Tuinland wordt weer omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Met kerstworkshops voor kinderen én eindeloos keuze uit kerstversiering voor thuis. Even spelen? Dat kan in de kleine indoorspeeltuin naast het tuincafé. Je vindt Tuinland in Zwolle, Wilp, Assen en Groningen.

tuinland.nl
 

Jingle Bells

Museum Speelklok krijgt in de wintermaanden een echt kersttintje. Dit Utrechtse museum staat vol met zelf spelende muziekinstrumenten, zoals speeldoosjes en draaiorgels. En die kunnen heel goed kerstliedjes spelen. In de kerstvakantie is er ieder jaar ook een leuke voorstelling. Wat deze keer te beleven is, vind je op hun site.

museumspeelklok.nl
 

Lees ook
Kerstmis wordt een feest met déze verrukkelijke kerstbaksels >

 

Kerststad

Als je een stad moet kiezen om Kerst te vieren, dan is het Maastricht. Van 26 november t/m 31 december wordt de hele stad weer één groot kerstparadijs. Met activiteiten zoals een schaatsbaan, kerstmarkt, draaimolen, winterglijbaan en nog veel meer. Check online de actuele bezoekersinfo en het programma.

magischmaastrichtophetvrijthof.nl

 

Op de planken

Het is Kerst bij Zwolse Theaters! In Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel zijn in de kerstvakantie voorstellingen voor de kleintjes. Over sprookjes en spannende avonturen. Nieuwsgierig wat er deze vakantie op de planken staat? Check het programma op de site.

zwolsetheaters.nl
 

Deventer met een twist

Het bekende Dickens-festijn gaat dit jaar door, maar wel in iets andere vorm. Van 8 tot en met 19 december kun je een wandeling met audiotour maken door het prachtig versierde Bergkwartier. In de etalages komen de verhalen tot leven. Je waant je helemaal in Dickens-sferen.

dickensfestijn.nl

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.