Luxemburg met kinderen: dit zijn de leukste uitjes

15.10.2019 07:10
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Vier uur in de auto of lekker met de trein: in een mum van tijd ben je in Luxemburg. Een klein maar fijn land om een paar dagen door te brengen. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden voor het hele gezin voor je op een rij.

Luxemburg-Stad

In de hoofdstad van het land kun je je prima twee of drie dagen vermaken. Beroemd zijn de kazematten, een ondergrondse vesting die al honderden jaren oud is en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vlakbij vertrekt een treintje dat je door de stad rijdt. Voor kinderen is de grote kasteelspeeltuin Parc Schéiwisschen erg leuk.

 

Pretpark Merveilleux

Rijd je naar het zuiden, dan kunnen je kinderen zich een middag vermaken in pretpark Merveilleux. Eigenlijk is dit een sprookjesbos, dierentuin en pretpark in één. Je snapt ‘m: daar is genoeg te beleven. 

 

Lees ook:
7x kindvriendelijke steden in Europa >

 

Vianden

Op zo’n drie kwartier rijden van Luxemburg-stad vind je in het noorden van het land deze leuke, toeristische plaats. Vianden staat bekend om het kasteel dat hoog boven de stad op een rots ligt. Je kunt er met een 2-persoons stoeltjeslift naartoe en het kasteel bezoeken. Boven heb je een leuk uitzicht over het plaatsje dat aan een mooie rivier ligt. Neem de stoeltjeslift weer naar beneden of ga te voet.

 

Treinrit

Een ritje maken in een trein die drie keer zo klein is als een echte trein? Dat kan bij de miniatuurtreinen van Lankelz Railway in het zuiden van Luxemburg. Het tochtje duurt een kwartier en kost twee euro per persoon. Reken maar dat je peuter aan één ritje niet genoeg heeft.

 

Kopermijn

Zoek je een actief uitje in Luxemburg, dan bezoek je met het hele gezin de Kopermijn van Stolzembourg. Een deel daarvan is te bezoeken met een gids. De rondleiding duurt wel even, zo’n twee tot drie uur, maar spannend is het zeker: helm op, laarzen aan en vijftig meter zakken onder de grond. Vanaf 6 jaar.

 

Luxembourg Art Week

En als je er toch bent (en partner met kind een rondje speeltuinen doet), sla dan ook de Luxembourg Art Week – met meer dan 1000 m² aan kunst – niet over. Van conferenties en films tot uitvoeringen en tentoonstellingen: hier kijk je als kunstgek je ogen uit. Wanneer? Van 8 tot 10 november.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >