Bubbelen in een boomhut of slapen in een boswachtershuis: dit zijn de leukste, zomerse overnachtingen

20.06.2023 12:55
zomerse overnachtingen Beeld: Getty Images

Vanuit je tent zo het meer induiken en je ogen uitkijken in de koetshuizen van een kasteel. Deze fijne overnachtingsadressen zijn ideaal voor een nachtje of weekendje weg in eigen land.

Boomhut bubbels

Een bubbelbad in een boomhut? Het bestaat. Al zijn de XXL-boomhutten op vakantiepark Ruinen niet alleen daarom bijzonder. Ze liggen ook nog eens tussen drie Drentse nationale parken. Dichter bij de natuur kom je niet. Ook ben je zo in Slagharen, Wildlands, speelpark de Drentse Koe of Giethoorn.

Waterratjes

RCN Zeewolde is een fantastische plek voor waterliefhebbers. Vanaf je kampeerplek duik je zo het Veluwemeer in. Huur een boot, neem zeilles, leer surfen of leg je sup in het water. Overnachten kan in een eigen tent, maar er zijn ook glampingtenten, chalets en bungalows met sauna te huur.

Op naar de Kop

De bollenvelden, het Petterbos, gezellige steden zoals Alkmaar of Schagen en het strand binnen handbereik. Klinkt als een fijne plek voor een weekend weg, toch? Bed & Breakfast Oersterck in Burgerbrug heeft twee appartementen met in totaal 10 slaapplaatsen. Alleen nog even kiezen of jullie met opa en oma, een ander gezin of jullie eigen familie naar de Kop van Noord-Holland gaan.

Koninklijk verblijf

Een verblijf in Stayokay Domburg is wel iets meer dan okay. Kinderen kijken hun ogen uit in de koetshuizen van dit hostel, dat is gevestigd in kasteel Westhove. Je overnacht hier in een privékamer met eigen badkamer. Het strand is op loopafstand, net als Deltapark Neeltje Jans en museum Terra Maris. Op naar Zeeland dus.

Eilandgevoel

Om maar direct van wal te steken: op een eiland voelt het al snel als vakantie. Ideaal dus voor een korter verblijf, dit boswachtershuisje aan de rand van de Koog op Texel. Huusje van Hannes is een gezellige vakantiewoning met twee slaapkamers en een fijne tuin. Bezoek Ecomare, wandel over de slufter of bezoek de speelplaatsen in het Krimbos.

De Zeeuwse kust

Een speeltuin op elk kampeerveld, een buitenzwembad (met waterglijbaan!), overdekt binnenzwembad, speelkooi en animatieteam. Op Camping Ginsterveld in Burgh-Haamstede hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je kinderen zich vervelen. Je hebt hier keuze uit een kampeerplek, chalet of mooie lodge.

Op kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer bijzondere en kindvriendelijke overnachtingen om te vertoeven tijdens de zomermaanden.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.