In samenwerking met Kek Mama

Leuke uittip: op bezoek bij de boer

09.05.2019 11:42
bezoek_boer_uittip

Op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni zijn de Campina Open Boerderijdagen en kun je op bezoek bij boeren door het hele land – hartstikke leuk en nog leerzaam ook.

Als je wilt weten waar de melk in jouw glas vandaan komt (of de yoghurt die je ’s avonds als toetje eet), dan zijn de Campina Open Boerderijdagen op vrijdag 31 mei (dag na Hemelvaart) of maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) echt een aanrader. Dit kun je er allemaal doen:

 

Van levensgroot memory tot aan skippyballen in de wei

Leer spelenderwijs wat koeien eten, ga skippyballen in de wei of speel een levensgroot memoryspel en kom erachter welke producten er allemaal gemaakt worden van melk. Ook leuk: de blinde proeverij, waarbij je moet raden welke zuivelproducten je allemaal proeft.

 

Melkvissen

Geinig: kinderen kunnen met een hengel melkpakken uit het hooi vissen en leren zo hoeveel melkpakken een koe iedere dag produceert. Verder is er een spannende melkwegrace die gaat over tractorbanden, strobalen en allerlei andere avontuurlijke obstakels. Het parcours is niet alleen leuk, je kind leert ook nog eens hoe de melk van de boerderij bij jullie thuis op de eettafel belandt.

 

Inschrijven

Tijdens de Campina Open Boerderij dagen zetten 69 boerenfamilies hun staldeuren open voor publiek. De toegang is gratis. Wel is het handig als de boeren weten hoeveel bezoekers ze ongeveer kunnen verwachten. Als je weet naar welke boerderij je gaat, kun je je hier inschrijven en maak je meteen kans op 1 van de 10 insectenhuisjes van Natuurmonumenten.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Advertisement