Leiden met kinderen: dit zijn de leukste uitjes

14.12.2018 12:02
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Dat Leiden een studentenstad is, klopt. Maar wist je dat er ook heel veel leuks te zien is voor kinderen? Wij zetten de gaafste uitjes voor je op een rij.

Musea

In Leiden vind je veel kindvriendelijke musea. De bekendste is waarschijnlijk Naturalis, waar je alles leert over de natuur en oog in oog staat met een T-rex (let op: Naturalis is tot medio 2019 gesloten i.v.m. een verbouwing). In het Rijksmuseum van Oudheden ga je terug in de tijd en ontdek je onder andere hoe Egyptische goden en godinnen vroeger leefden.
 

Ook een aanrader in Leiden: de CORPUS Experience. Hier maak je een spannende reis door het menselijk lichaam. Zo leert je kind bijvoorbeeld hoe zijn hersenen werken en wat er in zijn lijf gebeurt als hij niest.
Met de nieuwe OV-museumlijn kun je handig twee musea in de stad combineren. De bus rijdt elke twintig minuten en per volwassene mogen drie kinderen (tussen 4-11 jaar) gratis mee.
 

Rondvaart

In Leiden vind je maar liefst achtentwintig kilometer aan grachten: water te over, dus. Maak een tocht met een rondvaartboot en rust lekker uit van het wandelen door de stad. Vanaf het water ziet de historische stad er heel anders uit.

 

Lees ook:
9x de leukste uitjes in Utrecht met kinderen > 

 

Stadswandeling

Wandel door de stad en leer ondertussen van alles over de geschiedenis van Leiden. De VVV heeft twee verschillende stadswandelingen voor kinderen georganiseerd.

Zo is er voor kinderen vanaf 10 jaar de Grimmige Gruwelloop, waarbij ze in de huid kruipen van een politieman en andere spannende personages uit het Leiden van de 17e eeuw. Of duik met de Paardenspies, Pastinaak & Penselen-wandeling in het verleden van Rembrandt, die in Leiden opgroeide. Meer info over deze stadswandelingen vind je hier.

 

Speeltuin

Heeft je kind geen zin om de stad door te struinen? Geen nood: Leiden kent genoeg leuke speeltuinen. Bij Speeltuin Vogelenwijk kunnen kinderen met een vlot naar de overkant van het water en zoek je speelkastelen, schommels en een zandbak, dan moet je naar Rondom de Maredijk. Deze laatste speeltuin vind je in de buurt van het station: handig om daarna de trein weer naar huis te pakken.

 

Zwembad

Ga je een dagje naar Leiden op een zomerse dag? De stad heeft een heerlijk openluchtzwembad dat van eind april tot begin september geopend is. Met een 50-meter-bad, een glijbaan van 49 meter hoog en een apart peuterbadje met speeltoestellen. ’s Winters kan je natuurlijk terecht in het overdekte bad. Op elke laatste vrijdag van de maand is er voor kinderen discozwemmen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >