Je peuter bezighouden in het vliegtuig: zo doe je dat

02.07.2019 12:43
tips-peuter-bezighouden-in-vliegtuig

Heerlijk, een vliegvakantie richting de zon. Maar hoe hou je een energieke, bewegelijke peuter een paar uur zoet in het vliegtuig? Wij hebben wat tips voor je.

1. Blijf zo lang mogelijk buiten het vliegtuig

Natuurlijk is op tijd inchecken een must (niemand wordt er blij van om met een tegenstribbelende peuter over het vliegveld te crossen), maar het is wel slim om zo laat mogelijk het vliegtuig in de stappen. Wachten op al die instappende passagiers terwijl jij al zit, is namelijk al vervelend zónder kind. Kun je nagaan.

 

2. Vul een tas met speelgoed

En dan het liefst nieuw speelgoed of speelgoed waar je kind nog niet op uitgekeken is. Merk je dat-ie onrustig wordt? Vis dan het eerste speeltje eruit. Pas als-ie dat weer zat is, pak je de volgende verrassing.

 

Lees ook
6x extra services in het vliegtuig die je nog niet kende >

 

3. Plan je vlucht met activiteiten van een kwartier

Reken maar uit: bij een vlucht van twee uur, heb je acht activiteiten nodig. Van een boekje lezen, tekenen en tussendoortjes eten tot het kijken van een film: dit kan van alles zijn. Hou wel wat extra activiteiten achter de hand, mocht je kind die film al na vijf minuten zat zijn. 

 

4. Beloon je kind met cadeautjes

Ah, het aloude systeem van omkopen, wie is er niet groot mee geworden. Er zijn slechts weinig kinderen die niet gevoelig zijn voor een dikke worst die voor hun neus gehouden wordt. Maak een afspraak met je kinderen: voor elk uur dat er voorbij gaat zonder oorlogsverklaringen en fysiek of verbaal geweld, krijgen ze een beloning. Een klein cadeautje, iets lekkers, zoiets. 

 

5. Hou de iPad binnen handbereik

Of je smartphone, of alles wat ook maar een schermpje heeft. Oké, niet opvoedkundig verantwoord, maar hallo: vroeger werd de speen van baby’s in sterke drank gedompeld als-ie niet kon slapen, bestonden er geen peperdure Isofix-autostoeltjes en werd er gerookt als een ketter in bijzijn van de kleintjes – do we need to say more?

Bron: Skyscanner

 

Meer reistips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >