Hier eet je de lekkerste pannenkoeken in Friesland

09.09.2020 08:42
lekkerste pannenkoeken Friesland Beeld: Shutterstock

Of je nou het water op gaat, één van de Friese steden ontdekt of de provincie doorfietst: een dagje uit in Friesland vraagt om een lekkere pannenkoek als lunch of diner. Wij zetten de fijnste pannenkoekenrestaurants voor je op een rij.

't Pannekoekschip – Leeuwarden

Capt’n Pancake verwelkomt je samen met zijn koks op zijn schip in hartje Leeuwarden. Kiezen wordt nog lastig, want op de kaart staan meer dan 120 verschillende pannenkoeken. Onze tip: ga eens voor een OERpannekoek – dankzij de oergranen heeft die een stoere bite én er zijn geen extra suikers toegevoegd.

Adres: Willemskade 69, Leeuwarden

 

Pannenkoekenkerk De Struverij – St. Annaparochie

Bijzonder: hier eet je pannenkoeken terwijl de engelen op het plafond op je neerkijken. Je kunt kiezen van de kaart, maar ook gaan voor het pannenkoekenbuffet.

Adres:  Statenweg 10, St. Annaparochie

 

Lees ook:

8x lekker naar Friesland met kinderen >

 

Pannenkoekenboerderij De Koppenjan – Jubbega

Met een speelhoek, tv én grote speeltuin is het hier een walhalla voor kinderen. Ook worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals kaarsen maken, midgetgolfen of pottenbakken. Niet zo gek dus, dat dit pannenkoekenrestaurant al drie keer is uitgeroepen tot het leukste restaurant van de gemeente Heerenveen.

Adres:  Schoterlandseweg 20, Jubbega

 

Poffertjeskraam – Harlingen

Nou ja, kraam – op het terras van dit restaurant kun je heerlijk genieten van één van de zeventig verschillende pannenkoeken. Ondertussen heb je een schitterend uitzicht op de Waddenzee.

Adres: Havenplein 5, Harlingen

 

De Pannekoektrein – Marrum

Koop een kaartje in het station van Marrum en stap aan boord van de Pannekoektrein. Je kunt hier de lekkerste pannekoeken eten, maar nóg leuker is het om er een kinderfeestje te vieren. De coupé is dan geheel versierd, de jarige krijgt een cadeautje én mag de pet van de machinist dragen.

Adres: Perron 1, Station Marrum

 

 

Nog meer tips voor leuke uitjes?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >