uitjes Friesland

Friesland staat volgens reisgids Lonely Planet op nummer 3 in de top 10 van Europese bestemmingen. Dat snappen wij wel, want met je kinderen is er genoeg te doen. Wij zetten 8 uitjes voor je op een rij.

Doolhofpark - Bakkeveen

Dit enorme park bestaat uit drie doolhoven en een grote speeltuin met verschillende speeltoestellen. Bijkomen kan bij Bospaviljoen Bakkeveen.

Article continues after the ad

 

Aqua Zoo

Hier vind je zoveel verschillende dieren dat je aan een paar uur niet genoeg hebt. Bekijk de zeeberenshow, loslopende ringstaartmaki's en pinguïns. Ook de speeltuin en kinderboerderij zijn de moeite waard.

 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Kameleondorp Terherne

Varen, over een sloot springen en spelen in de watertuin: bij Kameleon Terherne komen de boeken van de Friese tweeling Hielke & Sietse tot leven. Fijne bijkomstigheid: bij regen is er een ‘Slecht weer arrangement’.

 

Speelbos Joure

In dit 1500 m2 overdekte speelparadijs (geschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar) is je kind de hele dag zoet: ideaal op een regenachtige dag. Een lekker frietje en Slush Puppy erbij en klaar ben je.

 

Botanische Tuin de Kruidhof

De grootste botanische kruidentuin van West-Europa, onderverdeeld in zeventien thematuinen. In totaal zijn er tweeduizend plantsoorten te zien, maar ook leuk voor kinderen is het tuincafé, en de educatieve speeltuin.

 

Natuurmuseum Fryslân

Hier kan je kind een potvis van dichtbij bekijken. Maar ook: informatie over planten, opdrachten, proeven en spellen doen.

 

Nationaal Vervoer Museum

Hoe zat het openbaar vervoer vroeger in elkaar? Je komt erachter in het Nationaal Vervoer Museum. Neem je hele familie mee als je een ritje wil maken in een oud voertuig, want dit kan alleen bij genoeg aanmeldingen.

 

Attractiepark Duinen Zathe

Een attractiepark voor jong en oud. Met drie enorme waterglijbanen, een spookhuis en botsauto's is er genoeg om je uren te vermaken

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >