Hier eet je de lekkerste pannenkoeken in de buurt van Groningen

25.08.2020 14:40
pannenkoekenrestaurants in groningen

Na een dagje DoeZoo, Ballorig of zeehondencentrum Pieterburen is niets lekkerder dan een goeie pannenkoek is een van deze lekkere restaurants in de omgeving. 

Het Pannekoekschip – Groningen

Op dit schip heb je de keus uit maar liefst 100(!) verschillende pannenkoeken. Heb je de hele dag de tijd? Dan kun je zelfs een compleet arrangement boeken, inclusief stadstour op de fiets, een stadswandeling, bowlen of (als je zonder kinderen bent) een ‘dagje oet’ in Grunnen. En na afloop krijg je natuurlijk een stapel pannenkoeken.

 

Toet Pannekoek

Dit is een gezellig woonkeukencafé in een mooi pandje in Groningen. Voor kinderen hebben ze lekkere pannenkoeken, maar je kunt er ook terecht voor een salade, sandwiches en taartjes – allemaal huisgemaakt. 

 

Lees ook
10x de leukste uitjes in Groningen met kinderen >

 

‘d Olle Smidse – Midwolda

Nostalgischer dan dit krijg je het niet, want al bij binnenkomst proef je de sfeer uit grootmoeders keuken. Kinderen kunnen hun lol op in de speelhoek (met kleurplaten, een ouderwets krijtbord, sjoelbak en tafelvoetbal), dus jij kan na afloop rustig aan je kopje koffie.

 

Pannenkoekenschip de Volharding – Slochteren

Voor een (h)eerlijke pannenkoek bereid met smakelijke ingrediënten uit de streek ga je naar dit grote schip, dat voor je kind zeker indrukwekkend is om te zien. Zwemdiploma gehaald? Dan krijg je een gratis pannenkoek op vertoon van je diploma. Jarigen krijgen een gebakje, ranja, een zelf versierde pannenkoek en een ijsje als afsluiter.

 

Paviljoen Appelbergen – Glimmen

Dit paviljoen vind je midden in het prachtige natuurgebied Appelbergen – ideaal dus om na een intensieve boswandeling neer te strijken. En geloof ons: als je kind de enorme roze olifant ziet staan in de speeltuin buiten, wil hij niet meer weg. 

 

Meer uittips? Volg Kek Mama op Facebook >