Zet maar in je agenda: dit zijn de leukste uitjes in de herfstvakantie

06.10.2022 09:00
weekend-weg-met-kinderen-in-herfstvakantie

Met de zomervakantie nog vers in het geheugen, staat de herfstvakantie alweer voor de deur. Altijd handig om al wat ideeën achter de hand te hebben voor als de vakantie echt begint. Wij hebben wat leuke uitjes op een rij gezet. Hoeven jullie alleen nog maar te kiezen.

Kleine reminder: de herfstvakantie begint in regio Noord op 15 oktober en in het midden en zuiden van Nederland op 22 oktober.

Cinekid Festival

Van 15 t/m 30 oktober vindt het grootste filmfestival voor kinderen plaats: het Cinekid Festival. Door heel Nederland geniet je van de mooiste voorstellingen, zoals Katy en de gestolen kippen en Totem. Check hier de locaties bij jou in de buurt.

De grote schijn

Dit najaar keert De Grote Schijn met een geheel nieuwe show terug naar het Kralingse Bos in Rotterdam. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt helemaal tot leven tijdens deze avondwandeling. Van 20 oktober t/m 6 november ontdek je het bos zoals je het nooit eerder zag. Meer informatie en tickets vind je hier.

Strand

Misschien denk je met al die regen en wind niet gelijk aan het strand, maar ook in de herfst is dit een heerlijke plek om te bezoeken. Trek de warme jassen en regenlaarzen uit de kast en laat de kids lekker uitrazen. En daarna natuurlijk opwarmen met warme choco in de strandtent.

Lees ook: Dít zijn de leukste uitjes met planten en dieren

Spoorwegmuseum

Ook het Spoorwegmuseum organiseert tijdens de herfstvakantie iets bijzonders, namelijk het Techlab XL. Van 22 t/m 30 oktober maak je in het museum kennis met het thema trein en alle techniek die daarbij komt kijken. Inclusief spannende demonstraties en uitdagende proeven!

Kastelen

Veel kastelen organiseren tijdens de herfstvakantie speciale activiteiten voor kinderen. Ga samen als ridder of jonkvrouw op bezoek bij een kasteel. Check hier de kastelen in Nederland die je gezien moet hebben.

Musea

Perfect op een druilerige dag: kunst bekijken of interactieve spelletjes ontdekken in een museum. Nederland telt ongeveer 700 musea, dus er is voor ieder wat wils. Ga deze herfstvakantie op museumtour en sla déze in elk geval niet over.

Bioscoop

Komt de regen echt met bakken uit de hemel? Ga dan gezellig naar de bioscoop. In de herfstvakantie kun je bijvoorbeeld genieten van Big Trip 2, Minions en twee Sinterklaasfilms: De club van Sinterklaas en de race tegen de klok en De grote sinterklaasfilm: gespuis in de speelgoedkluis.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.