Zin om middenin de natuur te slapen, maar wel met de luxe die jullie van thuis gewend zijn? Dan is glamping echt iets voor jullie. Wij zochten de mooiste glamping-plekken in ons land voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
Wat is glamping?
Glamping (een luxe vorm van kamperen) is sinds een paar jaar helemaal in en wij snappen wel waarom. Je hebt geen krappe, kleine tent en hoeft ook niet middenin de nacht met een toiletrol onder je arm naar het toiletgebouw te lopen. Bij glamping slaap je in een groot bed, heb je je eigen douche en toilet én kan je ook nog eens koken in je eigen keuken, terwijl je wel gewoon middenin het bos of de duinen staat – dat kampeergevoel zit er dus nog steeds prima in.
Lees verder onder de advertentie
Glamping gaat verder dan een fijne, ruime tent. Zo kun je er ook voor kiezen om met het hele gezin in een lodge of yurt te slapen. Wij zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij:
De meest bekende onder de glamping-mogelijkheden. De safaritent is van alle gemakken voorzien: een goed bed, een compleet ingerichte keuken en eigen sanitair. Toch blijft het wel kamperen, want de tenten zijn gebouwd van stevig canvas met ingebouwde ramen. Je kunt de voorkant van de tent vrijwel helemaal oprollen, dus je kinderen rennen zó vanuit hun bed naar buiten.
De safaritenten vind je op kleinschalige campings, maar ook op grote campings met een zwemparadijs en andere kindvriendelijke faciliteiten. Een mooie plek is camping Corfwater in Petten: op nog geen 100 meter sta je met je voeten in de zee. Je kunt hier met maximaal vier volwassenen en drie kinderen in een luxe safaritent slapen. Voor kinderen is er een stapelbed of bedstede en je hebt je eigen warme douche, wastafel en toilet én een leuk terras met loungebanken.
Verschillende glampings in Nederland bieden een lodgetent aan. Zo kun je slapen in een Airlodge: een tent met twee verdiepingen. Maar je kunt ook verantwoord kamperen in een duurzame ecolodge. Door de ruime indeling kun je overal binnen én buiten de dag doorbrengen en extra fijn: de ondergrond is van houten vlonders. Daardoor staat alles extra stevig en trekt de kou van de grond niet in je tent.
Lees verder onder de advertentie
Een leuke lodgetent vind je op de luxe kampeerboerderij De Bosrand in Drenthe. Inderdaad: je logeert er bij de boer, maar wél in alle luxe. Je leert alles over het boerenleven, kinderen mogen de dieren knuffelen en er is een boerenwellness. Daarna trek je je lekker terug in je lodgetent met eigen sanitair, een bedstee voor de kinderen en hun eigen speelhut.
Wil je eens wat anders dan een normale tent? Boek dan een overnachting in een yurt. Dit is een grote, ronde tent die stamt uit het Midden-Oosten en betekent in het Turks ‘thuis’. De tent bestaat uit een houten frame met vilten doeken, waardoor de tent goed geïsoleerd is. Behalve sanitair is een yurt vaak voorzien van veel kussens, warme kleuren en – niet onbelangrijk – goede matrassen. Meestal heb je er ook je eigen keukenhoek en een zit- of speelhoek voor de kinderen.
In Nederland kun je onder andere op Texel slapen in een yurt. Er staan verschillende 2, 4 en 6-persoons yurts in het nationaal park ‘Duinen van Texel’. Naast bedden, een zithoek en keukenblok zijn buitenstoelen en een picknicktafel inbegrepen. Zoek je inspiratie wat je met kinderen allemaal op Texel kunt doen? Dat lees je hier.
Tipi
Hoe leuk: met het hele gezin slapen zoals in een tipi. Je hebt het gevoel dat je in het wilde westen bent, maar ondertussen stap je zó het Nederlandse strand op of ga je de bossen in. Wie denkt dat een tipi van binnen eenvoudig is, heeft het mis. Er zijn tipi’s met aparte slaapkamers en zelfs een eigen keuken.
Hoe het is om in een tipi te overnachten, kun je ervaren in Limburg. Camping Beringerzand heeft tipitenten voor maximaal zes personen, van 7 meter breed bij 9 meter hoog. Je kunt er koken op twee pitten, er staat een picknicktafel in de tent en voor de kinderen ligt er voldoende speelgoed. Al kunnen zij zich op de camping zelf ook prima vermaken, want je vindt er een binnen- en buitenspeeltuin, een zwembad, midgetgolf- en tennisbaan en er is een animatieteam.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.