Schip ahoy! Ga op pad met een fluisterboot of sup langs duizend eilanden bij deze uitjes

02.07.2023 21:18
vaaruitjes zomer suppen Beeld: Getty Images

Schipper mag ik overvaren, ja of nee? Hier is het antwoord altijd ja.

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor gezinsuitjes, vind je nog veel meer leuke eropuit-tips voor deze zomermaanden.

Langs de kade

Ken je de museumhaven al? Dit buitengedeelte van Maritiem Museum Rotterdam is heel gaaf. Bezoek de oude schepen en loop langs de kade naar de werkplaats. Hier zie je maritieme ambachtslieden, zoals een smid, aan het werk. Tip: naast de werkplaats vind je ijssalon Loeve, hun ijsjes zijn heerlijk.

Piratenvaart

Safarischip De Blauwe Bever vaart over schitterende rivieren in de omgeving van Wageningen en Rhenen. Verkleed als piraatjes gaan kinderen hier op zoek naar een verborgen schat. Ze wandelen door de natuur en krijgen les van een (ietwat verwarde) professor. Schip ahoy!

Sssssst

Nee hoor, op een fluisterbootje hoef je echt niet te fluisteren. Ze heten zo omdat de elektromotoren fluisterstil (en daarom beter voor het milieu) zijn. De bootjes zijn stabiel en het water in de grachten van de Regge is slechts één meter diep. Te huur bij vakantiepark Mölke in Nijverdal.

Vaariatie

Aan variatie geen gebrek, bij Museum Broekerveiling in Langedijk. Kies uit een sup, Canadese kano, fluisterbootje of akkerschuit om door het Rijk der Duizend Eilanden te varen. Vergeet je zwemspullen niet.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.