Files vermijden? Dit zijn de ‘zwarte zaterdagen’ van 2019

26.05.2019 19:35
zwarte-zaterdagen-2019

De beruchte ‘zwarte zaterdagen’ komen er weer aan: dagen dat het extreem druk is op de wegen van en naar populaire vakantiebestemmingen. Benieuwd waar het op welke dagen muurvast staat? Wij zetten de data op een rij.

Frankrijk

Wie naar Frankrijk op vakantie gaat, kan de zaterdagen in juli en augustus beter mijden: dan wordt het enorm druk op de weg en staan er honderden kilometers file – met een flinke piek op 3 en 10 augustus. Het meeste verkeer wordt verwacht op de A6, A7, A9, A10, A31, A71 en A75 en de Boulevard Périphérique van Parijs. 

 

Duitsland

Hier heb je volgens de ANWB geen ‘officiële zwarte dagen', maar wel dagen dat het ‘zeer druk' is. Het gaat dan om 7 juni, 13, 20, 26 en 27 juli en 2, 3 en 4 augustus.

 

Lees ook

Column Mariëtte: Autovakantie met twee kleine kinderen? Nooit. Meer >

 

Zwitserland

Niet alleen in april en mei kan het hier druk zijn op de weg, ook in de zomermaanden loopt het storm. Vooral in de maand augustus wordt er op de zaterdagen (3, 10, 17 en 23 augustus) topdrukte verwacht.

 

Oostenrijk

Dat zelfde geldt voor Oostenrijk: hoef je niet per se op de zaterdagen in augustus te vertrekken? Doe dat dan vooral niet. Overigens worden hier ook de weekenden in juli als ‘zeer druk' bestempeld.

 

Italië

Ook richting het prachtige Italië enorme drukte, maar de échte ‘zwarte dagen' vallen hier op zaterdag 27 juli, zaterdag 3 en zaterdag 10 augustus.

 

Spanje

Het is lang zo gek nog niet om in plaats van met het vliegtuig, met de auto naar Spanje te gaan. Zorg er dan wel voor dat je (als dat mogelijk is) in de zomermaanden niet op zaterdagen vertrekt. 

 

Lukt het écht niet om om de files heen te vertrekken? Dan maak je er met je kinderen gewoon een gezellig feest van in de auto. Deze apps kunnen daar goed bij van pas komen.

 

Bron: ANWB

 

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >