Lekker snuffelen: 8x fijne vrijmarkten op Koningsdag

24.04.2023 10:00
vrijmarkten koningsdag

Het is een van de leukste dingen op Koningsdag: struinen langs de vele kraampjes met tweedehands prullaria. Voor een ‘nieuwe’ kinderfiets, blokkendoos of puzzel kun op Koningsdag terecht bij een van deze leuke vrijmarkten in Nederland.

1. Vrijmarkt in Utrecht

In Utrecht begint de vrijmarkt al op de avond vóór Koningsdag, stipt om 18.00 uur. De markt eindigt de volgende dag om 18.00 uur. Door de hele stad zijn verschillende kindervrijmarkten waar jouw kroost de ruimte krijgt om spullen te verkopen, muziek te maken, of te schilderen zonder dat ze gehinderd worden door commerciële stands of geluidsoverlast.
Klik hier voor meer informatie.

2. Vrijmarkt in Rotterdam

Koningsdag in Rotterdam is dit jaar wel héél bijzonder, want de koninklijke familie komt langs. Normaal gesproken ga je voor de vrijmarkt naar de Binnenrotte, maar vanwege de verjaardag van de koning is dit verplaatst naar het Wijkpark Oude Westen. Ook op andere plekken in de binnenstad van Rotterdam, zoals op het Schouwburgplein, Eendrachtsplein, de Mauritsweg en de Westersingel, vind je vrijmarkten. Je scoort er allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding en eten en drinken.
Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: 8x leuke Koningsdagspelletjes om thuis te doen

3. Vrijmarkt in Amsterdam

Vroege vogels opgelet: in Amsterdam mag je al vanaf 06.00 uur op de vrijmarkt staan, al beginnen de meesten officieel pas om 09.00 uur. Het Amsterdamse Vondelpark mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Heel kindvriendelijk ook, want het hele park is gereserveerd voor kinderen die een extra zakcentje willen verdienen. En het Vondelpark is niet de enige locatie die wordt vrijgehouden voor kinderen. Je kunt onder meer ook naar het Amstelveld, Rembrandtplein en het Erasmuspark. Liefhebbers van muziek kunnen op bijna alle locaties in de binnenstad terecht voor leuke bands en verrukkelijk eten.
Klik hier voor meer informatie.

4. Vrijmarkt in Nijmegen

Het Goffertpark in Nijmegen staat ’s ochtends vroeg al bomvol met leuke kraampjes. Ook kunnen kinderen er kijken naar poppenkast optredens, klimmen op een klimwand en zich uitleven op een stormbaan.
Klik hier voor meer informatie.

5. Vrijmarkt in Den Bosch

Op naar het centrum van Den Bosch, waar de kinderrommelmarkt ook dit jaar weer plaatsvindt. Al vanaf 08.00 uur kun je op de Markt terecht voor onontdekte parels. Al dat snuffelen maakt hongerig, dus je vindt er ook verschillende foodtrucks.
Klik hier voor meer informatie.

6. Vrijmarkt in Haarlem

Het Haarlemse Kenaupark wordt omgetoverd tot vrijmarkt en familiepark. Er is een vrijmarkt, Haarlemse artiesten, springkussens en verse drankjes en foodtrucks waar je gezellig samen kunt eten.
Klik hier voor meer informatie.

7. Vrijmarkt in Tilburg

Ook deze stad pakt uit. Struin langs verschillende (kinder)vrijmarkten, zoals bij het Leijparkfestival, de Korvelseweg en in de Hasseltstraat, en scoor voor een prikkie de leukste dingen.
Klik hier voor meer informatie.

8. Vrijmarkt in Groningen

Van 9.00 tot 17.00 uur kun je aan de Singels in Groningen lekker rondneuzen op alle goedgevulde kleden. Op de Westerhaven is een speciale kindervrijmarkt, met muziek en eetkraampjes.
Klik hier voor meer informatie.

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram