Een strandhuisje in Zandvoort: 10 tips voor een fijne vakantie

10.03.2020 09:28
strandhuisje Zandvoort vakantie kinderen

Anouk van der Heide (39) wil maar één ding als ze vakantie heeft. Met man en kinderen naar hun strandhuisje in Zandvoort.

Zien

Raceauto’s
Op het Circuit van Zandvoort worden geweldige races gehouden. Zo zijn er regelmatig evenementen met oude en nieuwe auto’s van bijvoorbeeld Italiaanse of Britse afkomst. Ook is er een Nationaal Oldtimer Festival.
cpz.nl
 

Stuntende kitesurfers
Adembenemend om naar te kijken: de kitesurfers. Ze gaan knoerthard en maken metershoge, acrobatische sprongen. Bij strandpaviljoen The Spot zijn ze bij de eerste zucht wind al op het water te vinden.
gotothespot.com

Doen

Strandjutten
Vaste prik in het gezin van Anouk: “Met de kinderen bramen plukken in de duinen. Dat kan vanaf augustus. Een bezoekje brengen aan het Juttersmuseum. Strandjutten en bijzondere schelpen zoeken. Die bewaren we in doosjes of we maken er een schilderij van.”
juttersmuseum.nl
 

Dansen
In Beachclub Fuel organiseren ze feestjes tot middernacht. Lekker dansen terwijl de zon ondergaat.
beachclubfuel.nl

Lees ook
Deze vakantiebestemmingen in Nederland zijn ideaal met kinderen >

 

Eten

In hippiestijl
Strandpaviljoen Woodstock staat garant voor een ongedwongen hippie-sfeertje. Er wordt gehangen op de leren banken en regelmatig ontstaat er een spontaan feest met optredens. Ook leuk voor de kinderen, vaak kunnen ze geschminkt worden en op de menukaart staat genoeg wat ze lusten.
woodstock69.nl
 

Oesters op zondag
Tent6 is een van de fijnste plekken aan het Zandvoortse strand. Op grote planken serveren ze verrukkelijk eten. Op zondagen is er een dj en kun je oesters eten voor een euro per stuk. De wijnkaart is prima en de kinderen vermaken zich bij het speeltoestel of het voetbalspel.
tent6.nl

Slapen

Op het strand van Zandvoort en Bloemendaal zijn de strandhuisjes niet te huur, maar wel op andere plekken aan de Nederlandse kust.
 

In Wijk aan Zee
In dit kleine stranddorp staat een rits vrij nieuwe strandhuisjes die je kunt huren. Leuk: er worden allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld blowkarten en yogalessen.
aanzeeslapen.nl
 

In een Landal-park
Het grote Landal-park in Julianadorp heeft naast bungalows ook 81 strandhuisjes.
landal.nl
 

Met je hond
Naast strandpaviljoen De Koele Costa in Noordwijk staan huurhuisjes. Op dit strand mag je ook met je hond komen.
dekoelecosta.nl
 

In Vlissingen
Het zijn er maar zes, dus je moet er snel bij zijn. Hier heb je uitzicht over de zee, de Westerschelde en heel veel boten.
slaapstrandhuisje.nl

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer reisverslagen en vakantietips? Volg ons op Facebook.