Dit zijn de mooiste Disney-parken ter wereld

06.02.2019 09:57
mooiste-disney-parken-ter-wereld

Hoewel je met Disneyland Parijs voor ‘lekker praktisch’ (want: dichtbij) gaat, zijn de overige Disney-parken in de rest van de wereld net zo goed de moeite waard. Wil je een keer uitpakken? Wij zetten de mooiste voor je op een rij.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Disneyland Anaheim, Californië

Disneyland Anaheim is het oudste en grootste themapark van Disney. Het werd gebouwd door Walt Disney zelf en geopend op 17 juli 1955. Het park heeft negen verschillende themazones, waardoor je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt. Check daarom in bij één van de luxe Disneyresorts om je bezoek aan Disneyland compleet te maken. Heb je maar kort de tijd? Koop dan een dagpas voor alle attracties en tours.

 

Walt Disney World, Orlando, Florida

Het Walt Disney World Resort in Orlando is het tweede themapark dat door Walt Disney is gebouwd. Uniek aan deze locatie is dat jij je kinderen met een gerust hart los kunt laten in het park (mits ze oud genoeg zijn, natuurlijk) terwijl jij je tegoed doet aan een welverdiend bezoekje aan de spa. Binnenin Walt Disney World vind je zes verschillende themazones, waarvan je de Blizzard Beach en Typhoon Lagoon niet mag missen.

 

Lees ook
Goedkoop naar Disneyland Parijs? Zo doe je dat >

 

Disneyland en Disney Sea, Tokio, Japan

Tokio heeft niet alleen een Disneyland, maar ook een zogeheten Disney Sea. Als je de ‘gewone’ Disneyparken al kent, kan een bezoek aan Disney Sea een leuke afwisseling zijn. In de zeven themazones ga je op zoek naar Ariël in de Mermaid Lagoon of maak je een reis door de onderwaterwereld op Mysterious Island. Leuk weetje: Disneyland en Disney Sea in Tokio is het op twee na meest bezochte Disneypark ter wereld.

 

Disneyland Parijs, Parijs

Deze locatie kennen we natuurlijk allemaal. Het is namelijk het enige Disneypark in Europa en – fijn voor ons – redelijk dichtbij huis. Veel stellen en gezinnen combineren een bezoek aan de stad van de liefde met een bezoek aan Disneyland Parijs, want na de Eiffeltoren is Disneyland de meest bezochte attractie van Parijs. Oh, en als je geen vermogen wil uitgeven aan een Disney-hotel: hier vind je vijf betaalbare hotels in de buurt van Disneyland.

 

Disneyland Hong Kong, China

Dit park is één van de kleinste Disney-parken, maar het park krijgt het toch voor elkaar om jaarlijks duizenden toeristen te trekken. Waarom? Vanwege de spectaculaire achtbanen, attracties en shows. Bezoek bijvoorbeeld Toy Story Land met levensgrote speelgoedbeesten uit de bekende film, een Mickey en Minnie Mouse Broadwayshow en bekijk de dagelijkse spectaculaire vuurwerkshow in de avond.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >