Dit zijn de leukste wateruitjes bij warm weer

15.07.2022 14:33
waterpret wateruitjes warm weer Beeld: Getty Images

Spetter, spieter, spater, lekker in het water. Ga maar vast naar huis, ik kom een druppel later. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

Voor de waaghalzen

In het DX Adventurepark in Gasselte krijgen zelfs de echte daredevils een adrenalinekick. Spring van een van de zes schansen (tot wel elf meter hoog!) in het waterpark of laat je lanceren van de blob. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker een smoothie drinken op het terras met uitzicht op je kleine waaghalzen.

dxadventurepark.nl

Vamos a la playa

Op Fun Beach zijn alle strandliefhebbers welkom, van watersporters tot zonaanbidders. Op dit strand in Panheel staat het grootste aquapark van Nederland: een eiland van 2000 vierkante meter met drijvende speeltoestellen. Ook kun je een potje beachvolleybal spelen, flyboarden of jumpen op springkussens in de Kids Area. Vamos!

funbeach.nl

Lees ook – 26x subtropische zwembaden voor kinderen >

Zwolle vanaf het water

Varend in een bootje, waterfietsend of kanoënd door de Zwolse grachten. Geen verkeerde manier om deze mooie Hanzestad te ontdekken. Bij Hiawatha Actief stap je zo van de grote steiger in een zogeheten BBQ-donut in de stadsgracht, waarin je niet alleen kunt varen, maar zelfs kunt barbecueën.

hiawatha-actief.nl

Wetsuit aan en gaan

Het ziet er altijd stoer uit: surfen. Surfschool Surfana is hiervoor de hotspot. Boek een surflesje, volg een cursus of leer de golven te bedwingen tijdens een ouder-kind privéles. Surfana heeft 2 locaties, een in Bloemendaal en eentje in Zandvoort.

surfana.com

Waterpret XL

Watertrampolines, een watervolleybalcircuit of een tocht over de plas van Recreatiegebied Vlietland met een privé-vlot. Hoe gaaf is dat. Storm Aquapark is nu twee keer zo groot en je kunt er ook suppen of hutten bouwen. Op naar Leidschendam voor een duik.

stormaquapark.nl

Ontdek ook – De leukste deals voor een dagje weg >

Helemaal wild

De Wildste Tuin van Netl lijkt wel een echte jungle. Rennen over de touwbrug, spetteren op de waterspeelplekken en klauteren over speeltuigen op de eilandjes. Daarna even bijkomen in het strandpaviljoen. Je kunt zelfs blijven slapen.

netl.nl

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor kinderactiviteiten, vind je nog veel meer toffe zwemplekken.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.