Dít zijn de leukste wandelroutes in Drenthe

09.03.2021 12:42
wandelroutes Drenthe Beeld: Shutterstock

Zeg je Drenthe, dan zeg je natuurlijk de hunebedden. Maar de provincie heeft nog veel meer mooie plekjes die een bezoekje waard zijn. Dit zijn er de leukste wandelingen met kinderen.

Wandelroute Melkwegpad

Het woord zegt het al: langs dit pad vind je allerlei leuke weetjes over de Melkweg. De route is 2,2 kilometer lang en gaat langs enorme telescopen.

Ook kun je je kind onderweg iets bijbrengen over de Tweede Wereldoorlog, want het Melkwegpad gaat deels langs het voormalige kamp Westerbork.

De exacte route vind je hier.

 

Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld

Door het bos en over de heide: deze gevarieerde wandeling door Nationaal Park Dwingelderveld is prima te doen met het hele gezin. Onderweg kom je vlinders, vogels en insecten tegen en zie je schapen grazen.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de schaapskooi en het informatiecentrum, met leuke uitkijktoren.

Hier vind je meer info over de route.

 

Lees ook:
De mooiste strandwandelingen op een rij >

 

Wandelroute Hunebedden

Een bezoek aan Drenthe is natuurlijk niet compleet zonder een kijkje te nemen bij één van de vele oude, stenen grafkamers: oftewel, hunebedden. Wist je dat ze allemaal een naam hebben? De letter D, gevolgd door een getal. Bij deze wandelroute door de Emmerdennen – een van de oudste bossen van de provincie – kom je langs D45: het op twee na grootste hunebed van ons land.

De route is 3,5 kilometer lang en geel gemarkeerd. Hier vind je meer info.

 

Stadsroute Assen

Ooit telde Assen alleen een paar boerderijen, maar uiteindelijk ontstonden er in de stad prachtige villa’s en herenhuizen. Vandaar dat de stad tegenwoordig de bijnaam ‘Stad der Paleizen’ heeft.

Tijdens deze stadsroute van zo’n vier kilometer loop je langs een aantal van deze woningen, maar bezoek je ook het hertenkamp en de kinderboerderij.  

Hier vind je de routebeschrijving.

 

Ooievaarsroute

Zoek je een wat langere wandeling? Maak je dan op voor deze loop van acht kilometer (ca. twee uur) in het uiterste zuidwesten van Drenthe. Hij leidt je door bossen, langs heidevelden en kleine moerassen. Neem ook de verrekijker mee in de rugzak, want in dit gebied hebben veel ooievaars een nest gebouwd.

Hier vind je meer info over de wandeling.

 

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

 

 

Nog meer tips voor leuke uitjes met het gezin?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >