Dit zijn de leukste uitjes voor kinderen in de voorjaarsvakantie

30.01.2020 13:30
leukste-uitjes-kinderen-voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat alweer bijna voor de deur; reden genoeg om lekker de hort op te gaan met je kinderen. Hier alvast een fijn lijstje om inspiratie op te doen.

1. Tropenmuseum – Amsterdam

Leuk: een bezoek aan het Tropenmuseum, dat in 1975 is opgericht en daarmee het oudste kindermuseum van ons land is. In de voorjaarsvakantie kun je er de tentoonstelling Bali – Behind the scenes bekijken, waarbij je plastic monsters, een gevleugelde leeuw en veel meer interessante weetjes over het Indonesische eiland tegenkomt. 

 

2. IJsbeelden Festival – Zwolle

Met wel 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw hebben internationale kunstenaars in Zwolle metershoge sneeuw- en ijsbeelden gemaakt. Zeker de moeite waard om in de voorjaarsvakantie te bezoeken. De tentoonstelling, met als thema R-IJS DOOR DE TIJD, is nog t/m 1 maart 2020 te zien. Handig: vanaf het NS Station Zwolle loop je er in een paar minuten naar toe. Bovendien krijg je via de Kek Mama Voordeelshop 27% korting op je kaartje. Er is een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! 

 

3. Glowgolf tussen de Hollywood-sterren – Rotterdam

Bij Hollywood Glowgolf in Rotterdam sla je een balletje terwijl ‘de groten der aarde’ (van Marilyn Monroe tot beroemde filmpersonafes) toekijken. Met het blote oog is het al leuk, maar door de speciale 3D-brillen die je kunt huren wordt het nog specialer.

 

4. De Spelerij / De Uitvinderij – Dieren

Een uniek speel-, doe- en ontdekpark. In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven. Zo leer je hoe je stokbroodjes moet bakken, of kun je een 3D-kasteel, draak van piepschuim of een hart van metaal maken. Of gewoon lekker buiten spelen met de ballenmachine en gekke fietsen. 

 

Lees ook:
10x de leukste dierentuinen in Nederland voor kinderen >

 

5. Rondvaart door de grachten – Amsterdam

Altijd leuk: een rondvaart door hartje Amsterdam, maar zeker met deze speciale cruise voor kinderen. De ‘Gezocht: Zoetwaterpiraten’ rondvaart vertelt het verhaal van Sjonnie de Muis en bevat een opdrachtenboekje, potloden en een echte piratenkijker. De kinderen luisteren via de rondvaart naar hun eigen audio verhaal waarbij Sjonnie de Muis en Harold de Huiskat ze meenemen op avontuur door de grachten. Een ideaal uitje voor de voorjaarsvakantie, want je kunt er meteen een gezellig dagje Amsterdam van maken. 

 

6. Treinen, schepen en vrachtwagens – Zeeland

Is je kind gek op treinen of vrachtwagens? Dan mag een bezoek aan de Zeelandhallen in Goes deze voorjaarsvakantie niet ontbreken. Op 23 en 24 februari wordt daar de Modelbouwshow gehouden, waar jong en oud allerlei spoortreinen, racewagens, boten en nog veel meer voertuigen op schaal kunnen bewonderen. Oh, en je mag zelf ook helpen met bouwen. Van NS Station Goes rijdt er een pendelbus naar de Zeelandhallen. 

 

7. Dierenpark Amersfoort

Tijdens de voorjaarsvakantie leeft je kind zich helemaal uit in dit park. Haal een frisse neus in de bosrijke omgeving en klim je warm tussen de dieren. Of duik in de wereld van de drol en leer een hoop tijdens het evenement Poep & ZOO.

 

8. Kinderboekenmuseum – Den Haag

Van een vertelvoorstelling tot een theaterworkshop: de hele voorjaarsvakantie is er in dit museum van alles te doen. Het thema dit jaar? Katten, want Annie M.G. Schmidt was daar dol op.

 

Meer uittips? Volg Kek Mama op Facebook >