Dit zijn de leukste luchtballonfestivals van Nederland

26.04.2019 12:33
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Vuur, de mooiste luchtballonnen en grote hoogte: combineer die drie dingen en je bevind je op een luchtballonnenfestival. Zelf blijf je gewoon veilig op de grond staan, maar al die ballonnen in de lucht is wel een prachtig gezicht. Daarom: de leukste luchtballonnenfestivals op een rijtje.

Ballonfiësta Barneveld

Gewone luchtballonnen – die al indrukwekkend groot zijn – maar ook ballonnen in bijzondere vormen: je ziet ze allemaal tijdens dit vierdaagse spektakel in Barneveld. Voor kinderen lopen vier clowns rond die hulp nodig hebben om ook de lucht in te gaan en ’s avonds mag je de Nightshow niet missen: acht ballonnen, die op de grond blijven staan, ontsteken hun branders op het ritme van de muziek.
Datum:  21 t/m 24 augustus

 

Ballonnenfestival Hardenberg

Een festival op een prachtige locatie: langs de rivier de Vecht in Hardenberg. Hier kun je niet alleen drie dagen lang genieten van de mooiste luchtballonnen die omhoog gaan, maar is er ook een feesttent en Drakenbootrace.
Datum: 27, 28 en 29 juni

 

Ballonfestival Grave

Feest dit jaar in Grave: in augustus vieren ze de tiende editie van het Ballonfestival. Op twee avonden kun je 35 luchtballonnen in de fraaiste vormen in de lucht zien zweven, terwijl je je ondertussen te goed doet aan de lekkerste hapjes, snacks en poffertjes. Wie durft, kan zelf ook een ballonvaart boeken en in het mandje stappen.
Datum: 9 en 10 augustus

 

Lees ook:
8x De leukste festivals voor kinderen >

 

Brabantse Ballonfeesten

Ook elders in Brabant kunnen ze er wat van: tientallen luchtballonnen gaan de lucht in en ‘beneden’ is er een speciaal kinderprogramma. Natuurlijk geniet je ook hier van een hapje, drankje en live-muziek en er is een loterij, dus je maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.
Datum: 31 augustus en 1 september

 

Friese Ballonfeesten

Een motorfiets, het hoofd van Van Gogh, een smiley en de mascotte van McDonald’s: kijk omhoog tijdens de Friese Ballonfeesten, en je spot ze zonder twijfel. De Friese Ballonfeesten vinden namelijk vijf dagen lang plaats in Joure en ook dit jaar belooft het weer één groot spektakel te worden. Met een vuurspuwer, live muziek en een leuke markt is er ook op de grond genoeg te doen en te zien.
Datum: 17 t/m 21 juli
 

Balloonfair Staphorst

Ben je benieuwd hoe de luchtballonnen er van bovenaf uit zien? Ga dan op de Balloonfair in Staphorst aan boord van een helikopter en vlieg naar grote hoogte. Liever vaste grond onder je voeten? Dan geniet je op het terrein gewoon van een hapje en een drankje en bekijk je het spektakel van onderaf. Voor kinderen zijn er springkussens en een leuke speeltuin.
Datum: 12 juli

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >